Minecraft server için DNS önerisi

Emre Bilen

Decapat
Daha fazla  
Ortalama 40 50 kişinin oynayacağı 30 tane plugin olan bir server açacağım. DNS'yi hangi siteden almamı önerirsiniz? Kaç GB RAM olmalı ve işlemecisi ne olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS yerine VDS ya da Hosting/Sunucu demek istediniz galiba,
Kullandığınız pluginler, sürüm ve oyun modları gibi birçok etken var bu yüzden belirli bir şey söylemem; mesela 1.20 sürümü 1.12 sürümünün neredeyse iki katı kadar, 1.12 sürümü ise 1.8 sürümünün iki katı RAM kullanıyor.

RAM olarak pluginlerin etkisini bilmediğimizden 1.20 sürümünde optimize ve iyi ayarlanmış bir sunucu için 16 GB yeterli olur gibi tabii ki Windows'a kuracaksanız bir 4 GB daha sistem için eklemek gerekli.
İşlemci olarak ise Minecraft hala işlemcinin sadece tek çekirdeğini kullanıyor, sadece bazı pluginler ve eklentiler ile çok çekirdeği kullanıyor, işlemci modeli olarak bir şey söylemem mümkün değil piyasadaki diğer 50-60 kişilik sunuculara bakabilirsiniz özellik olarak fakat birçoğu yine dediğim gibi 1.12-1.16 sürümlerinde çalışıyor.

pardon vds demeliydim benim hatam 30 plugin olacak 1.19.2 sürümü ortalama 50 kişi oynayacak sermayem az olduğu için ne kadar az olursa o kadar iyi pvp temelli olucak yani lag olmamalı hangi siteden kiralamalıyım kaç gb ram (windowsla beraber toplamda) olmalı hangi işlemci olmalı?

Pardon VDS demeliydim benim hatam 30 plugin olacak 1.19.2 sürümü ortalama 50 kişi oynayacak sermayem az olduğu için ne kadar az olursa o kadar iyi PvP temelli olacak yani lag olmamalı hangi siteden kiralamalıyım kaç GB RAM (Windows'la beraber toplamda) olmalı hangi işlemci olmalı?

Bence bir Ryzen işlemcili VDS lazım 16 GB RAM'lı filan.

Bence bir Ryzen işlemcili VDS lazım 16 GB RAM'lı filan.
minecraft serverlerine 16gb ram çok fazla 50 kişiyi göz önünde bulundurursak 12 falan idaeldir

pardon vds demeliydim benim hatam 30 plugin olacak 1.19.2 sürümü ortalama 50 kişi oynayacak sermayem az olduğu için ne kadar az olursa o kadar iyi pvp temelli olucak yani lag olmamalı hangi siteden kiralamalıyım kaç gb ram (windowsla beraber toplamda) olmalı hangi işlemci olmalı?
Ortalama 40 50 kişinin oynayacağı 30 tane plugin olan bir server açacağım. DNS'yi hangi siteden almamı önerirsiniz? Kaç GB RAM olmalı ve işlemecisi ne olmalı?
hocam saganetworku kulanmanızı tavsiye ediyorum VDS Kiralama - SAGANETWORK.NET ucuz ve güvenilir

Minecraft serverlerine 16 GB RAM çok fazla 50 kişiyi göz önünde bulundurursak 12 falan idaeldir.

Hocam saganetworku kulanmanızı tavsiye ediyorum VDS Kiralama - SAGANETWORK.NET ucuz ve güvenilir.

Windows boşta RAM kullanımını da hesaba katmak lazım ve daha pluginler hakkında tam bilgi yok, saganetworkü tavsiye etmem, performans da sıkıntılar mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows boşta RAM kullanımını da hesaba katmak lazım ve daha pluginler hakkında tam bilgi yok, saganetworkü tavsiye etmem, performans da sıkıntılar mevcut.
hocam tüm mc youtuberleri ordan sunucu acıyor ama bir sorun cıkmıyor ve baya reklam yaptırılıyor arkadaslarımda memnun o yüzden önerdim azure yada google vdsde olabilir

Source Bilişim firmasına bakabilirsin.

40-50 oyuncu için, 8 GB veya üzeri RAM genellikle yeterli olur büyük ihtimalle. Oyuncu sayın arttıkça, daha fazla RAM gerekebilir. 30 tane plugin olduğunu belirtmişsiniz. Daha fazla plugin kullanmak daha fazla RAM gerektirir. Bu durumda, 10-12 GB RAM kullanmanız önerebilirim. Maddi durumunuz var ise Ryzen alabilirsiniz.

Minecraft'ta sunucusu açacağım. PvP temelli olacak yani ping düşük olmalı. VDS'i hangi siteden kiralamalıyım bilemiyorum. Normalde rabisu daha iyi ama batihost 575 TL'lik ürün 400 TL'ye düşüyor kampanya olarak. Önerilerinizi bekliyorum.

Konu kapatılsın lütfen

Konu kilitlensin lütfen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı