Aternos'ta 15 kişi oynadık. Sadece bazen tahminimce yoğunluktan lag oluştu. Bu hariç modlu ve pluginli kaç kişi oynarsak oynayalım haftalarca (biz sıkılana kadar) bizi götürdü.
Rabisu, Nitrado ve Batihost'tan sunucu kiraladık. Her seferinde 6-8 kişi vardı ve en rahatı bizim için Batihost oldu. Rabisu'da fırınlarla ilgili bir problem yaşadık, sürekli içine attığımız itemler siliniyor ya da fırınlar buga giriyordu.
Yahut Hamachi ve benzer yazılımları kullanabilirsiniz. Mantığı sizi aynı LAN üzerinde gösterip Minecraft'tın LAN üzerinden paylaş özelliği ile birlikte oynatmaktır. Tek can sıkıcı yanı harita sahibi oyuncu aktif değilse oynayamamanız.
Serverdan gerçekten anlayan birisi olarak söylüyorum 7/24 açık durması lazım ve en az 6 GB RAM lazım yani Batihost ile Rabisu tercih edilebilir ikisinde de deneyimim var ikisi de güzel fakat Batihost bir tık önde.
Adam 100'den fazla mod paketi olacak demiş, Rabisu 80₺ ücreti olan sunucuya yetersiz demiş siz Aternos diyorsunuz, 5 kişi girince zorlanmaya başlayan sunucu.
Rabisu'nun daha üst paketlerine bakarsanız bütçeniz uçuyor mu?
Aternos'ta 15 kişi oynadık. Sadece bazen tahminimce yoğunluktan lag oluştu. Bu hariç modlu ve pluginli kaç kişi oynarsak oynayalım haftalarca (biz sıkılana kadar) bizi götürdü.