Merhaba, konu hakkında araştırma yaptım ve biraz ilerleme kaydettim, ama şöyle bir sorunum var: Videolar ve forumlardaki kaynaklarda, Forge kurulduktan sonra yeni bir metin belgesi ile bir işlem yapmak gerektiği belirtiliyor. Ben o işlemi yapamıyorum çünkü Forge kurulduğunda "jar" uzantısı ile değil, "run.bat" adı altında bir dosya yükleniyor. Kaynaklardaki gibi metin belgesinin içerisine BAT uzantısını yazınca, CMD açılmadan kapanıyor. Ancak, doğrudan run.bat dosyasını çalıştırınca hiçbir sorun olmadan modlarımı kurup oynayabiliyorum.
Yardım istediğim konu şu: Sunucunun daha fazla RAM kullanmasına nasıl izin verebilirim?
Resimlerde zaten run.bat dosyasını görebilirsiniz. Sunucu menüsünde %9 RAM boş yazısından dolayı bu konuyu açtım. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok minnettar olurum.
"BAŞLAT.BAT" benim oluşturduğum bat dosyasının içeriği:
Merhaba, konu hakkında araştırma yaptım ve biraz ilerleme kaydettim, ama şöyle bir sorunum var: Videolar ve forumlardaki kaynaklarda, Forge kurulduktan sonra yeni bir metin belgesi ile bir işlem yapmak gerektiği belirtiliyor. Ben o işlemi yapamıyorum çünkü Forge kurulduğunda "jar" uzantısı ile değil, "run.bat" adı altında bir dosya yükleniyor. Kaynaklardaki gibi metin belgesinin içerisine BAT uzantısını yazınca, CMD açılmadan kapanıyor. Ancak, doğrudan run.bat dosyasını çalıştırınca hiçbir sorun olmadan modlarımı kurup oynayabiliyorum.
Yardım istediğim konu şu: Sunucunun daha fazla RAM kullanmasına nasıl izin verebilirim?
Resimlerde zaten run.bat dosyasını görebilirsiniz. Sunucu menüsünde %9 RAM boş yazısından dolayı bu konuyu açtım. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok minnettar olurum.
"BAŞLAT.BAT" benim oluşturduğum BAT dosyasının içeriği:
Hocam run.bat çalıştıracağınız kodu aşağıya yazayım sizde o sırada Java development kit ve Java 17 indirin. Bunları indirdikten sonra run.bat'ı attığım gibi değiştir ve Forge dosyasıyla baştan kur Server'ı. Yani kısaca baştan Forge.jar dosyasını çalıştır server olarak kur istediğin konuma. Kurulduktan sonra gir run.bat'ı çalıştır bir kez. Sonra eule true yapmanı isteyecek. EULA'yı true olarak ayarla ve kaydet. Ondan sonra run.bat dosyasını aç her şeyi sil ve attığım kodu yapıştır. Sonra kaydet ve çık. Ardından run.bat'ı tekrar çalıştır ve server dosyaları gelsin. Dosyaların hepsi gelince SW'yi kapat. Gelen dosyalarda user_jvm_args olması lazım ona gir ve -Xmx6G yaz 6 yerine istediğin RAM miktarını girebilirsin. Kolay gelsin. Run.bat kodu:
Kod:
@echo off.
REM Forge requires a configured set of both JVM and program arguments.
REM Add custom JVM arguments to the user_jvm_args.txt
REM Add custom program arguments {such as nogui} to this file in the next line before the %* or.
REM pass them to this script directly.
"C:\Program Files\Java\jdk-17\bin\java.exe" @user_jvm_args.txt @libraries/net/minecraftforge/forge/1.20.1-47.2.32/win_args.txt %*
pause.