Sabit ip olup olmadığını nerden anlayabilirizModem üzerinden port açmanız gerekiyor. Port açmak için ise sabit IP satın almanız gerekiyor. Servis sağlayıcısını arayıp sabit IP kiralamak istediğinizini söyleyin. 20 TL gibi bir fiyatı vardı.
Sabit IP olup olmadığını nereden anlayabiliriz
Port yönlendirme yapılması lazım. Bunun için sabit IP'ye ihtiyaç yok. Ancak sabit IP olmadığı için her modem açılıp kapandığında sunucunun IP'si de değişecektir.Modem üzerinden port açmanız gerekiyor. Port açmak için ise sabit IP satın almanız gerekiyor. Servis sağlayıcısını arayıp sabit IP kiralamak istediğinizini söyleyin. 20 TL gibi bir fiyatı vardı.
Modemin arayüzüne girip port açıp, ISP'nizden statik ip istemeniz lazım.Ben kendim girebiliyorum, arkadaşım giremiyor. Ngrok'la yaptım, o zaman girdiler ama kendi IP'mi kullanmak istiyorum.
Server'ı kendi PC'mden açtım.
Port yönlendirme yapılması lazım. Bunun için sabit IP'ye ihtiyaç yok. Ancak sabit IP olmadığı için her modem açılıp kapandığında sunucunun IP'si de değişecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.