Çözüldü Minecraft shader çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dragonslayernrs

Picopat
Daha fazla  
1.21.6 için shader kurdum ama ayarlar kısmı aktif değil. Shader da çalışmıyor. Ne yapmam lazım? Entegre kartı kullandığı için olabilir gibime geliyor ama onu da çözemedim, 4060'a geçiremiyorum MC'yi.

Dosya Ekleri

• shader.PNG
    shader.PNG
    264 KB · Görüntüleme: 634
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sağ tıkla NVIDIA kontrol paneline gir. 3D ayarlarından genel ayarları yüksek performanslı kartı seç. MC de ancak böyle aktif ediliyor GPU. Neden bilmiyorum bende böyle yapıyorum.

Olmuyor. Denedim onu.

Bsl tarzı tanınır shaderlar ile deneyebilir misin? Belki o shader çalışmıyordur hocam.

Bu da çok kullanılanlarda CurseForge da ilk sırada 61m indirme falan var.

Hangi shader bu hocam? Sildur's vibrant kullanmayı deneyin eğer değilse.

Maalesef sonuç aynı.

Preview OptiFine sürümü olduğu için çalışmıyormuş, mecbur bir süre OptiFine bekleyeceğim.

1751909540344.png
1.21.6 için shader kurdum ama ayarlar kısmı aktif değil. Shader da çalışmıyor. Ne yapmam lazım? Entegre kartı kullandığı için olabilir gibime geliyor ama onu da çözemedim, 4060'a geçiremiyorum MC'yi.
Sağ tıkla Nvidia Kontrol Paneline gir. 3D ayarlarından Genel ayarları Yüksek Performanslı kartı seç. MC de ancak böyle aktif ediliyor GPU. Neden bilmiyorum bende böyle yapıyorum.

Sağ tıkla NVIDIA kontrol paneline gir. 3D ayarlarından genel ayarları yüksek performanslı kartı seç. MC de ancak böyle aktif ediliyor GPU. Neden bilmiyorum bende böyle yapıyorum.

Olmuyor. Denedim onu.

Bsl tarzı tanınır shaderlar ile deneyebilir misin? Belki o shader çalışmıyordur hocam.

Bu da çok kullanılanlarda CurseForge da ilk sırada 61m indirme falan var.

Hangi shader bu hocam? Sildur's vibrant kullanmayı deneyin eğer değilse.

Maalesef sonuç aynı.

Preview OptiFine sürümü olduğu için çalışmıyormuş, mecbur bir süre OptiFine bekleyeceğim.

1751909540344.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar merhaba, prewiew version yüklediğiniz için bu sorunla karşılaşıyorsunuz.Prewiew versiyonlarda shaderları çalıştıramazsınız.Shaderla oynamak istiyorsanız mavi olan versiyonu indirmelisiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-11 194415.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-11 194415.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 748
Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı