Renk ayarlarınızı kontrol eder misiniz nvidia ise alt f3 yaparak amd ise programina girerek bi
Herhangi bir filtre vs. aktif değil hocam
Arkadaşlar oyunumu oynarken dün akşam birden bir gariplik fark ettim. İç mekana girdiğimde (mekan meşale ve bakır lambayla aydınlanıyor) sıcak renkler ve doygunluk aşırı derecede artıyor ve envanteri, sandıkları vs. açtığımda aşırı derecede parlak gözüküyor. Yeni güncelleme mi geldi ayarlardan değişir mi? Hem orijinal saf halinde hem de OptiFine indirerek denedim sorun aynı. Bilgisayarımın kendi ayarından kaynaklı bir sorun da değil, yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlar ne olayın çıkış sebebini ne de nasıl çözüldüğünü tam anlamasam da bir özet geçeyim. Minecraf'ı tam ekran oynarken soluk renklerle oynuyorum ama pencere olarak açtığımda veya tam ekrandayken benim bilgisayarıma ait bir bildirim geldiğinde (ses açarken çıkan simge vs.) oyunun renkleri bilgisayarımın renk ayarlarıyla eşleniyor bu da oyunun da daha parlak ve sıcak renklere bürünmesine yol açıyor.
Oyundan birkaç defa çık-gir yaptıktan sonra optifine ile tekrar girdiğimde düzeldi. Gözlemime göre NVİDİA'nın programı optifine ile girdiğim minecraft'ı algılamıyor ama orijinal halini algılıyor. Yine tümüyle tahminimce ekranda gözükmese de aktif olan NVİDİA programı sanki bilgisayarımın kendinden bir parça (belki bir bildirim) gibi algılanıp oyunun renkleri bilgisayarımın renkleri olarak gözüküyor.
Birkaç deneme de yaptım optifine ile girince ve tam ekran yapınca sorun çözüldü.
(Monster Abra A7 V14.6 laptopta Control Center'dan ekran fonksiyonları "Canlı Renkler" ayarında oynuyorum.)
(Görsel atmak isterdim ama denediğimde screenshot'ların hepsini bilgisayarımın renklerinde aldı.)