Minecraft sizce neden eskisi gibi sarmıyor ve ölecek mi?

Ahmsef

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2021
Mesajlar
2.986
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, son zamanlarda hep kafama takılan bir mevzu olan dünyanın hem en çok satan oyunu ve klasikleşmiş bir oyun olan Minecraft neden eskisi kadar sarmıyor ve ileriki zamanlarda unutulacak mı? Ben de Minecraft PS4'te ve PC'de satın almış ve son 1 yıldır aktif bir şekilde oynamayan birisiyim. Oyunu hiçkimsenin ciddi ciddi singleplayer tuşuna basıp yeni dünya oluşturup aylarca oynadığını düşünmüyorum artık. Oyuna gelen güncellemeler hem çok basit hem de uzun sürede gelen güncellemeler oluyor. Mojang az emek verip 1.16 tarzı güncelleme getirdiğinde dahi oyunun kitlesi 2-3 kat artmasına rağmen çok az sağlam güncelleme geliyor. Oyunda zaten nereden baksan 200-300k mod olduğundan gelen güncellemeler ya eskiden yapılmış ya da eskiden benzeri yapılmış şeyler oluyor. Oyunu modpackler dışında ancak Online'de Bedwars delileri oynuyor oyunu. Ben Minecraft'ın 2014-2015 kalitesinde zaten olmadığını ve artık Minecraft'ın nostaljiye dönüşeceğini düşünüyorum. Tabii ki de 250 milyon satmış bir oyunun 2 yıla ölmesi beklenemez fakat hiç değilse 5-6 yıla ölü hale geleceğini düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Oyunu ayakta tutan kitle dediğiniz gibi multiplayer minigames kitlesi bende hala aktif olarak minigamesleri oynuyorum ama Minecraft'in öleceğini düşünmüyorum.
 
Minecraft asla ölmez. CS 1.6 gibi yıllarca oynanacak muhtemelen. MC'nin sunucuları hala dolu. Singleplay kısmında da mod yükleyip oynayan kesim hala var.

Hocam çocukluk efsanemiz sanırsam bu oyun olacak gibi. İleride yeğene çocuğa anlatmalık :D
 
Minecraft kolay kolay ölecek bir oyun değil gerek 10 yıl sonra bile Minecraft'ın görselliği batmaz, sunucular her geçen gün gelişiyor ve yeni şeyler ekliyor oyun her yıl uptade alıyor, modlar falan derken daha çok uzun ömrü var.
 

Geri
Yukarı