Minecraft sorunsalı

Iratus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda 8 gb ram, nvidia 650m ekran kartı, i7 işlemci var fakat gel gelelim ki javaya 7 gb ram vermeme ve oyunu en düşük ayarlarda oynamama rağmen oyun kasıyor. Görüş mesafesini normal yapınca oyun kasıyor. Sorunun çözümü nedir ?

İntel HD ekran kartını kullanıyor olmasın? Oyun kısayoluna sağ tıklayıp grafik işlemci ile çalıştır, yüksek performanslı nvidia işlemcisi seçeneğine tıklayıp öyle açar mısınız oyunu? Java güncellemelerini, ekran kartı güncellemelerini falan da yapın.

Minecraft'a ram vermelisin.

-Bilgisayarım>Özellikler
-Gelişmiş Sistem Ayarları
-Ortam Değişkenleri
-Yeni

Değişken adı : _JAVA_OPTIONS
Değişken değeri : -Xmx1024m -Xms1024m

Değişken değerinde rakam mb olarak belirtilmiştir. 1 GB eder.

Minecraft'a ram vermelisin.

-Bilgisayarım>Özellikler
-Gelişmiş Sistem Ayarları
-Ortam Değişkenleri
-Yeni

Değişken adı : _JAVA_OPTIONS
Değişken değeri : -Xmx1024m -Xms1024m

Değişken değerinde rakam mb olarak belirtilmiştir. 1 GB eder.
Hocam bende aynı sıkıntıyı 8gb ram , gtx 780 ve i5 4690 ile yaşıyorum şu çözümü biraz daha açık anlatabilirmisiniz?

Benimde böyle bir sorunum vardı eskiden. Elimdeki ekran kartıyla kasması imkansız falan diyordum.

Sonra araştırdım. Java'yı 32Bit yüklemişim. Hiç Java'yı silmeden üzerine 64Bit kurdum. Sorun düzeldi.

Ayrıca 7 GB ram asla vermeyin. 1 GB ram bile fazladır bu oyuna.

Benimde böyle bir sorunum vardı eskiden. Elimdeki ekran kartıyla kasması imkansız falan diyordum.

Sonra araştırdım. Java'yı 32Bit yüklemişim. Hiç Java'yı silmeden üzerine 64Bit kurdum. Sorun düzeldi.

Ayrıca 7 GB ram asla vermeyin. 1 GB ram bile fazladır bu oyuna.
Deniyorum şuan bakalım umarım olur :)

Düzelmedi hocam :(

Modlu mu modsuz mu oynuyorsunuz?
Modlu ise optifine Hd kurun.

1 GB MC'nin dişinin kavuna yetmiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı