Her şeyi ayarladım. Statik IP aldım ve portumu açtım. Merak ettiğim bir durum var, mesela "xxx. Aternos. Me" nasıl böyle bir adres yapabilirim? 192.168.. Gibi bir IP adresi yerine böyle adresleri nasıl yapabilirim? Cahilliğime sayın eskiden statik ile dinamik IP'nin farkını bile bilmiyordum.
Hostinginize danışırsanız direkt olarak kurulumlarınızı onlar yapar ama kendi bilgisayarınızdan bir açtığınız sunucuda bunu yapamazsınız.
Ayrı olarak domain vs. satın almanız gerekiyorr. GoDaddy üzerinden fiyatlara bakabilirsiniz, yıllık olarak 100-500₺ arası değişiyor domainler.
Hostinginize danışırsanız direkt olarak kurulumlarınızı onlar yapar ama kendi bilgisayarınızdan bir açtığınız sunucuda bunu yapamazsınız.
Ayrı olarak domain vs. satın almanız gerekiyorr. GoDaddy üzerinden fiyatlara bakabilirsiniz, yıllık olarak 100-500₺ arası değişiyor domainler.
Merhabalar. Bu rehberde, arkadaşlarınızla oynamak için Windows 10 üzerinde nasıl Minecraft sunucusu açabileceğinizi anlatacağım. Hemen başlayalım. Öncelikle hangi varyasyonda oynamak istediğinizi seçiyoruz. 1- Java Edition 1.a-Bağlantı NOT: Türkiye'deki IP'lerin çoğu CGN havuzunda olduğu için...
www.technopat.net
Eğer malum Launcher'lerden oynayacaksan Online modu false yap ayrıca sunucu IP'sini kendin yapamazsın diye biliyorum yani sayı şeklinde olur
Her şeyi ayarladım. Statik IP aldım ve portumu açtım. Merak ettiğim bir durum var, mesela "xxx. Aternos. Me" nasıl böyle bir adres yapabilirim? 192.168.. Gibi bir IP adresi yerine böyle adresleri nasıl yapabilirim? Cahilliğime sayın eskiden statik ile dinamik IP'nin farkını bile bilmiyordum.
Cloudflare ile Minecraft proxy yapmak için pro/business hesap alınması gerekiyor. Ücretsiz pakette izin verilmiyor. Paralı pakette de 25565 portuyla sınırlı tek sunucu.
Spectrum allows you to route MQTT, email, file transfer, version control, games, and more over TCP or UDP through Cloudflare to mask the origin and protect it from DDoS attacks.
developers.cloudflare.com
DNS kaydı oluşturup DNS only bırakmak gerekir. 80 ve 443 portu hariç yönlendirme yapmaz.