Minecraft sunucu IP'si nasıl ayarlanır?

Hikaru Nakamura

Hectopat
Her şeyi ayarladım. Statik IP aldım ve portumu açtım. Merak ettiğim bir durum var, mesela "xxx. Aternos. Me" nasıl böyle bir adres yapabilirim? 192.168.. Gibi bir IP adresi yerine böyle adresleri nasıl yapabilirim? Cahilliğime sayın eskiden statik ile dinamik IP'nin farkını bile bilmiyordum.

Yanlış bilgi
Hostinginize danışırsanız direkt olarak kurulumlarınızı onlar yapar ama kendi bilgisayarınızdan bir açtığınız sunucuda bunu yapamazsınız.
Ayrı olarak domain vs. satın almanız gerekiyorr. GoDaddy üzerinden fiyatlara bakabilirsiniz, yıllık olarak 100-500₺ arası değişiyor domainler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hostinginize danışırsanız direkt olarak kurulumlarınızı onlar yapar ama kendi bilgisayarınızdan bir açtığınız sunucuda bunu yapamazsınız.
Ayrı olarak domain vs. satın almanız gerekiyorr. GoDaddy üzerinden fiyatlara bakabilirsiniz, yıllık olarak 100-500₺ arası değişiyor domainler.
Hocam hosting benim işte :D. Ama mantiken evet bende bir hata var. Ben kendi bilgisayarımın IP'sini domain olarak kullanıyorum.

Onun dışında benim Google Domain üzerinde bir domainim bulunuyor. Ben bu domaini nasıl server olacak şekilde ayarlayacağım?

Hocam hosting benim işte :D. Ama mantiken evet bende bir hata var. Ben kendi bilgisayarımın IP'sini domain olarak kullanıyorum.

Onun dışında benim Google domain üzerinde bir domainim bulunuyor. Ben bu domaini nasıl server olacak şekilde ayarlayacağım?

Cloudflare üzerinden yönlendirme yapıyorsunuz normalde ama sizin IP'nize yönlendirir mi emin değilim.

Eğer malum Launcher'lerden oynayacaksan Online modu false yap ayrıca sunucu IP'sini kendin yapamazsın diye biliyorum yani sayı şeklinde olur

Her şeyi ayarladım. Statik IP aldım ve portumu açtım. Merak ettiğim bir durum var, mesela "xxx. Aternos. Me" nasıl böyle bir adres yapabilirim? 192.168.. Gibi bir IP adresi yerine böyle adresleri nasıl yapabilirim? Cahilliğime sayın eskiden statik ile dinamik IP'nin farkını bile bilmiyordum.

Hocam CMD'ye ping -t IP yaparsanız eğer, IP dediğim yere sunucu IP'sini yazdığınız zaman çıkan yazılarda numerik IP çıkıyor. Ben böyle öğreniyordum.

cloudflare üzerinden yönlendirme yapıyorsunuz...
Cloudflare sadece http ve https trafiği yönlendirir.
Cloudflare ile bağlayabilirsiniz.
Cloudflare ile Minecraft proxy yapmak için pro/business hesap alınması gerekiyor. Ücretsiz pakette izin verilmiyor. Paralı pakette de 25565 portuyla sınırlı tek sunucu.

Domaine DNS kaydı yapın.

Kod:
A kaydı

play@
ip adresin

25565 portundan açtıysan sunucuyu play.example.com ile girersin. Yoksa domainin sonuna :port da yazman gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı