Minecraft sunucu önerisi

CaptainSpider

Hectopat
Daha fazla  
Okulda 20 kişiyiz. Kişi başı 15 TL'den 300TL bütçemiz var aylık. Kaç GB bir sunucu uygun olur hangi siteden? Keyubu'da Xeon sunucular 16 GB RAM'li 200TL civarında ama Ryzen'ya da i9 işlemcilere geçince 300TL'ye 6 GB/8 GB RAM'li sunucular anca geliyor. Hangisi daha mantıklı kullananlar açıklayabilir mi? Son sürümlerde oynayacağız, klan plugini claim sistemi vs gelecek.

Ram pek etken değil bizde oynuyorduk ve 12gn kötü ilemcili aldık normal bedava sitelerde farkı yok (mod plugin vb çok fazla kurucaksanız ram lazım olur) Bence normal smp yapıcaksanız i9 8gb ram gayet yeterli ancak 20 kişi aynanda girnce 8gb ram fazla zorlanır haberiniz olsun o yüzden bütçeyi arttırabilirsiniz 12gb ram üstü tavsiyemdir

Aynen öyle hocam chunk konusunda işlemci oyuncu sayısı ramdir haberiniz olsun ama 8gb ramde yeterli o kadar lag girmez yani 20kişiylede

Okulda 20 kişiyiz. Kişi başı 15 TL'den 300TL bütçemiz var aylık. Kaç GB bir sunucu uygun olur hangi siteden? Keyubu'da Xeon sunucular 16 GB RAM'li 200TL civarında ama Ryzen'ya da i9 işlemcilere geçince 300TL'ye 6 GB/8 GB RAM'li sunucular anca geliyor. Hangisi daha mantıklı kullananlar açıklayabilir mi? Son sürümlerde oynayacağız, klan plugini claim sistemi vs gelecek.

https://www.awmbilisim.com/minecraft.php şurada performans serisine bakın.

@eno123 bilgin olmadan yönlendirme insanları bu kişilerin alabilceği 280tllik pakette 28gb ram ve piyasadaki e kötü sunucu işlemcisi var ve en düşük pakettekf farkı ram farkı ve de 120gb ssd disk ssdye oyun mu kurcaklar kk 10gb bile doldurmak için Allah bilir kaç chunk açmak lazım

Gerekli optimizasyon sağlanırsa 6 GB RAM bile yeterli olacaktır.
Aynen ama 20 kişi aynanda girince 8gb gerekli diye düşünüyorum ben

@eno123 bilgin olmadan yönlendirme insanları bu kişilerin alabileceği 280TL'lik pakette 28 GB RAM ve piyasadaki e kötü sunucu işlemcisi var ve en düşük pakettekf farkı RAM farkı ve de 120GB SSD disk SSD'ye oyun mu kuracaklar kk 10GB bile doldurmak için Allah bilir kaç chunk açmak lazım

Aynen ama 20 kişi aynı anda girince 8 GB gerekli diye düşünüyorum ben

E tabii canım 8 GB idealdir zaten sürekli plugin, skript değişiklikleri olacaktır sunucuda. O yüzden arkadaşta 8 GB RAM'li bir sunucu seçmeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı