Minecraft sunucularına bağlanılmıyor

Grizi

Hectopat
Yer
Antalya/Fransa
Daha fazla  
İyi günler, ben geçen aylarda Minecraft Bedrock (Windows Edition) almıştım. Geçen de Java ile Bedrock birleşince bana Java'yı verdiler ama Minecraft Java'da Multiplayer kısmına girince "Ağınız üzerindeki sunucular aranıyor" deyip üç nokta sürekli oynuyor. Doğrudan bir sunucu ekleyip girmeye çalıştığımda ise "ınternal exception: java.ioIOException: Kurulan bir bağlantı, ana makinenizdeki yazılım tarafından iptal edildi" hatasını alıyorum.

Büyük olasılıkla Java ile ilgili bir sorun (Bir de "Bir uygulamaya Windows Güvenlik Duvarı üzerinden izin ver" kısmından "javaw" adlı üç programın "özel" kutucuğunu seçip "Tamam"a basmıştım yanlış bir şey yaptıysam düzeltiyim.) ve Java'yı silip yüklesemde sorun düzelmedi.

Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1417225
Peki hocam Windows Güvenlik Duvarındaki gösterdiğim bu üç kutucuk boştu ben aktifleştirdim, acaba yanlış mı yaptım? YouTube'den görmüştüm de pek güvenemedim.

Eki Görüntüle 1417228
Bunlar mı hocam?
1655038802189.png

Burada.

Java'yı kendi kurmuyor, Java'sız her zaman giriyordu bende ama hep böyle sorunlar çıkarıyordu, Java'yı kurun.
Java kurulu zaten hocam ama dediğim gibi doğrudan bir sunucuya girince "ınternal exception: java.ioIOException: Kurulan bir bağlantı, ana makinenizdeki yazılım tarafından iptal edildi" hatasını alıyorum.
1655038999675.png

Hocam aynı seçenekleri bulamadım bu sanırım. Ethernet kullanmıyorum aslında orda niye var anlamadım.

Eki Görüntüle 1417225
Peki hocam Windows Güvenlik Duvarındaki gösterdiğim bu üç kutucuk boştu ben aktifleştirdim, acaba yanlış mı yaptım? YouTube'dan görmüştüm de pek güvenemedim.

Eskiden beri değişmeyen yöntem bu hocam
Java kurulu zaten hocam ama dediğim gibi doğrudan bir sunucuya girince "ınternal exception: Java. İoıoexception: Kurulan bir bağlantı, ana makinenizdeki yazılım tarafından iptal edildi" hatasını alıyorum.

Eki Görüntüle 1417241
Hocam aynı seçenekleri bulamadım bu sanırım. Ethernet kullanmıyorum aslında orada niye var anlamadım.

Laptopunuzu Wi-Fi extender olarak kullanmanızı sağlayan Microsoft'un bir özelliği bu, virüs değil ve ellemenize gerek yok, bir program bağlanmanı engelliyor.

Eskiden beri değişmeyen yöntem bu hocam

Laptopunuzu Wi-Fi extender olarak kullanmanızı sağlayan Microsoft'un bir özelliği bu, virüs değil ve ellemenize gerek yok, bir program bağlanmanı engelliyor.
Yazdığım hata koduna bakılırsa bana Java engelliyor gibi geldi ama bilemiyorum. 1.19 ve 1.19 Test'den başka sürüm seçilmiyor acaba bundan dolayı mı sunucular bulunamıyor ve doğrudan bağlanınca sunuculara girilmiyor?
Aklıma yeni geldi de, 1.19 yeni çıktığı için sunucular 1.19'a geçmemiş midir diye düşündüm.

Yazdığım hata koduna bakılırsa bana Java engelliyor gibi geldi ama bilemiyorum. 1.19 ve 1.19 Test'den başka sürüm seçilmiyor acaba bundan dolayı mı sunucular bulunamıyor ve doğrudan bağlanınca sunuculara girilmiyor?

Sunucu bulunamaması normal senin ağındaki diğer Minecraft oynayanlara bakıyor ve başka kimse olmadığı için boş, sen IP addresi girmelisin ve oyun sürümü de önemli burada

Sunucu bulunamaması normal senin ağındaki diğer Minecraft oynayanlara bakıyor ve başka kimse olmadığı için boş, sen IP addresi girmelisin ve oyun sürümü de önemli burada
Yani Bedrock'ta olduğu gibi hazır sunucuları bize vermiyor mu? Bunu bilmiyordum teşekkürler. Ve evet sanırım sürümden kaynaklanıyor.

Bir sorum daha olacak. Şuan launcherda sadece 1.19 ve 1.19 test gözüküyor ileride eski sürümleri de eklerler mi? Çünkü bu, Hypixel gibi sunucuların hala 1.16, 1.8, 1.17 gibi sürümler kullanıyor olması yüzünden o sunuculara giremiyeceğim anlamına geliyor.

Bir sorum daha olacak. Şuan launcherda sadece 1.19 ve 1.19 test gözüküyor ileride eski sürümleri de eklerler mi? Çünkü bu, Hypixel gibi sunucuların hala 1.16, 1.8, 1.17 gibi sürümler kullanıyor olması yüzünden o sunuculara giremiyeceğim anlamına geliyor.
Yüklemeler kısmından eski sürümleri yükleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı