Minecraft sunucusu açmak

Arkadaşlar 7/24 aktif bir sunucu açmak istiyorum ve craftrise gibi olmasını istiyorum. Ama param yok yani ücretsiz bir şekilde yapmam lazım. Böyle bir şansımız var mı acaba?

Bu işler tecrübe ve deneyim gerektirir. Eğer öğrenmek istiyorsanız internetten pluginler ve komut blokları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Sunucuyu açmak için ise internetten Minecraft hosting başlığı altında herhangi bir server sağlayıcısına aylık para vererek sunucunuzu açabilirsiniz. Ama paranız yoksa işe Aternos ile de başlayabilirsiniz.
 
Öncelikle arkadaşların dışında insanlar gireceği için kendi PC'den açamazsın. Bedava istediğin için internette Aternos adlı bir site var. Ama işin kötü yanı CraftRise gibi olamaz. Yani sadece tek bir dünya var. Ayrıca Aternos belli bir süre sonra kapanıyor. (İnternette kalıcı olarak açık tutma yöntemleri var.) Çok performanslı olmaz. Kısacası paran yoksa olmaz.
 
Öncelikle arkadaşların dışında insanlar gireceği için kendi PC'den açamazsın. Bedava istediğin için internette Aternos adlı bir site var. Ama işin kötü yanı craftrise gibi olamaz. Yani sadece tek bir dünya var. Ayrıca Aternos belli bir süre sonra kapanıyor. (internette kalıcı olarak açık tutma yöntemleri var.) Çok performanslı olmaz. Kısacası paran yoksa olmaz.

Yanlış bir bilgi olmasın ama sizin dediğiniz "tek bir dünya var" olayı yanlış. Ben Aternos'ta "multiverse Core" adlı bir plugin ile birden fazla dünya arasında geçiş yapabiliyorum.
 
Arkadaşlar 7/24 aktif bir sunucu açmak istiyorum ve CraftRise gibi olmasını istiyorum. Ama param yok yani ücretsiz bir şekilde yapmam lazım. Böyle bir şansımız var mı acaba?
Dostum 5 sene belki daha fazla Minecraft oynadım ve sunucularım oldu bende bu işe ücretsiz başladım elimde Asus i7 notebook vardı ondan port ile sunucu kuruyordum ve makina artık sunucuyu kaldıramıyordu yani sürekli çökmeler yasıyodum ama denemek için port ile tecrübe kazanabilirsin, şunu söyleyeyim port ile Craftrise yapamazsın sadece tecrübe amaçlı küçük bir sunucu açmanı tavsiye ederim.
Sorun varsa bana sorabilirsin bu işlerin içinde bulunan biriyim.
 
Yanlış bir bilgi olmasın ama sizin dediğiniz "tek bir dünya var" olayı yanlış. Ben Aternos'ta "multiverse Core" adlı bir plugin ile birden fazla dünya arasında geçiş yapabiliyorum.
Dünya derken sunucudaki odaları kasdetmiştim. Save olarak değil. Bungeecord olayı filan yani.


@FalconBey in dediği gibi basit bir sunucu ile başlaman mantıklı olur. Sadece belli kişilerin katılacağı basit bir şey.
 

Geri
Yukarı