Minecraft sunucusu için host önerisi

Ali Berker

Decapat
Yer
İzmir, Güzelbahçe
Daha fazla  
Merhaba, yayınlarımda insanlarla oynadığımız bir Aternos sunucumuz var fakat Aternos hem çok kolay DDoS yiyor hem de 1 kişi chunk açmaya başlasa TPS'i 10-15 civarlarına düşürüyor. Bu yüzden VDS sunucu kiralamaya karar verdim ama iki site şu ana kadar gözüme çarptı biri keyubu.com biri de awmbilisim.com awmbilişimde paketler Keyubu'ya nazaran biraz daha ucuz, bu da beni biraz rahatlatıyor ama sunduğu serviste falan bir değişiklik var mıdır ya da awmbilişimde bir sorun falan yaşayan varsa bildiklerini anlatabilir mi? Veya bütçe dostu (100-200 tl/aylık) başka bir host servisi önerisi olan var mıdır? Ayrıca paket de önerirseniz sevinirim. (sunucuda yayında 15 kişi civarı oluyor, yayın dışı da 3-5 kişi oluyor ama 40-50 tane plugin var.

Ayrıca VDS mi almalıyım yoksa web panel mi? Ne kadar fark ediyor VDS kolaylık sağlar mı ya da çok zorlanır mıyım sunucuyu kurarken

Sana Microsoft Azure tavsiye ederim. 1 ay ücretsiz kullan. Sonra başka makineye geçersin. 16 GB RAM ve 4 çekirdek işlemci ile krediyi rahat kullanırsın. Performans testi uyguladım. Chunk yani yığınlar anında yükleniyor. Gecikme neredeyse yok. Öneririm ama fatura çıkarmamaya gayret göster yani krediler bitince kapatmalısın.

VDS En kralı pterodactyl kur keyfine bak hocam.
Sıradan biri pterodactyl kurulumunda zorlanabilir.

Kolaylık açısından Web Panel tercih etmeniz daha iyi olabilir. Burada asıl önemli olan konu tercih edeceğiniz firma olacaktır. İlgisiz bir firmada aldığınız makinenin hiçbir önemi kalmaz. Ayrıca Web Panel altyapılarının sağlam kodlanmış olması lazım. Genel olarak hazır altyapılar kullanılıyor, sorun çıktığı zaman firmalar bilgisiz olduğu için yardımcı olamıyor. Windows cihaza sunucu kuracak olursan performans biraz daha düşük olabilir panele göre ama aşina olunan bir işletim sistemi olduğu için sorunları çözmen kolay olacaktır.

İşin özü panel al, ama bilen firmadan al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı