Minecraft towny bitti mi?

ATT1LAS

Hectopat
Yer
Prag
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4080 Super Gaming Trio Msi
Amd Ryzen 7600x
32gb 6200mhz
B650 Carbon
Meslek
Serbest
Selam dostlar, ben eski bir Minecraft sunucu sahibi ve towny oyuncusu olarak yazıyorum. Son zamanlarda sunucu açma fikri tekrardan aklıma girdi, ufak çaplı bir araştırma yaptım lakin yapmaz olaydım şu an towny piyasasındaki sunucu ve oyuncuları görünce işten vazgeçesim geldi. Sizce son 2-3 yılda Towny'nin geldiği nokta nasıl? Şu piyasada towny veya herhangi bir minigame sunucusu açılır mı? Açılırsa nasıl yöntemler uygulanmalı ve bütçe ne olmalı?

Selam dostlar, ben eski bir Minecraft sunucu sahibi ve towny oyuncusu olarak yazıyorum. Son zamanlarda sunucu açma fikri tekrardan aklıma girdi, ufak çaplı bir araştırma yaptım lakin yapmaz olaydım şu an towny piyasasındaki sunucu ve oyuncuları görünce işten vazgeçesim geldi. Sizce son 2-3 yılda Towny'nin geldiği nokta nasıl? Şu piyasada towny veya herhangi bir minigame sunucusu açılır mı? Açılırsa nasıl yöntemler uygulanmalı ve bütçe ne olmalı?
Bütçeyi bilmiyorum hocam ama yenilikçi bir şeyler olması gerekiyor. Bunun yanında sağlam oyuncularla ilgilenen yetkililer lazım.

Şu sıralar çok oyuncu bulacağını sanmam ama en çok tutan oyun türü o şuan. Yeni Minecraft sunucuları 2020-2022 Minecraft sunucularının zevkini veremiyor artık.

Bütçeyi bilmiyorum hocam ama yenilikçi bir şeyler olması gerekiyor. Bunun yanında sağlam oyuncularla ilgilenen yetkililer lazım.

Şu sıralar çok oyuncu bulacağını sanmam ama en çok tutan oyun türü o şu an. Yeni Minecraft sunucuları 2020-2022 Minecraft sunucularının zevkini veremiyor artık.

Kesinlikle eskiden çok daha iyiydi, şu anki kadar fazla sunucu olmasa bile farklı farklı sunucular vardı ve her sunucu kendine hastı lakin şu anda olan bütün sunucular birbirinin kopyası. Tabii ki bunda değişen oyuncu kitlesininde avantajı var. "bizim" nesil büyüdü yerine yeni TikTok nesili geldi ve sonuç olarak böyle bir piyasa oluştu. Eskiden oynanmayı sağlayan şey sunucunun kalitesi iken şu an sadece reklam. Benim bütçem 200 zorlasan 250euro bu paralar ile ne yapılabilir bilemiyorum ama bir şeyler deneyesim var. Yıllarımı verdiğim bir Minigame'İin bu halde olması beni üzüyor... Sizin tavsiyeleriniz neler?
Oyuncuları ciddi oranda azaldı.

Kesinlikle eskiden çok daha iyiydi, şu anki kadar fazla sunucu olmasa bile farklı farklı sunucular vardı ve her sunucu kendine hastı lakin şu anda olan bütün sunucular birbirinin kopyası. Tabii ki bunda değişen oyuncu kitlesininde avantajı var. "bizim" nesil büyüdü yerine yeni TikTok nesili geldi ve sonuç olarak böyle bir piyasa oluştu. Eskiden oynanmayı sağlayan şey sunucunun kalitesi iken şu an sadece reklam. Benim bütçem 200 zorlasan 250euro bu paralar ile ne yapılabilir bilemiyorum ama bir şeyler deneyesim var. Yıllarımı verdiğim bir minigame'iin bu halde olması beni üzüyor... Sizin tavsiyeleriniz neler?
Ah be eskiden Aternos'tan sunucu açıp bir sürü plugin ekleyip bazı Minecraft arkadaş topluluk sunucularında reklamla 100 kayıtlı oyuncu yapmıştık eğlenceli zamanlardı :( şu an böyle bir şey denesem kimsenin geleceğini sanmam. Sizin sorunuza gelecek olursam yani reklam yapabilecekseniz açabilirsiniz ama eğlence amaçlı pek para kazanacağınızı sanmam. Oyuncuda fazla olmaz ne kadar yaparsanız yapın herkes sıkılmış durumda townyden. En büyük 2 Türk sunucu dışında en çok oynanan sunucu 400 anlık oyuncu falan.

Ah be eskiden Aternos'tan sunucu açıp bir sürü plugin ekleyip bazı Minecraft arkadaş topluluk sunucularında reklamla 100 kayıtlı oyuncu yapmıştık eğlenceli zamanlardı :( şu an böyle bir şey denesem kimsenin geleceğini sanmam. Sizin sorunuza gelecek olursam yani reklam yapabilecekseniz açabilirsiniz ama eğlence amaçlı pek para kazanacağınızı sanmam. Oyuncuda fazla olmaz ne kadar yaparsanız yapın herkes sıkılmış durumda townyden. En büyük 2 Türk sunucu dışında en çok oynanan sunucu 400 anlık oyuncu falan.

Maalesef öyle aslında benim amacımda birazcık eskisi gibi zevk almak fazla bir kar beklemiyorum yeter ki beni zarara sokmasın kafanıdayım ilk 6 ay. Lakin dediğiniz gibi 2 sunucu hariç Max 500-600ü gördüm ben o 2 sunucuda 1.8. yapabileceğimiz şey kısıtlı lakin birkaç bir şey denemeye niyetliyim. Sizce reklama ne kadar bütçe ayrılmalı?

Hocam sizce Reklam için ortalama ne kadar bütçe ayırmak gerekir hocam sizce? Ve de nerelerde verilmeli?

Maalesef öyle aslında benim amacımda birazcık eskisi gibi zevk almak fazla bir kar beklemiyorum yeter ki beni zarara sokmasın kafanıdayım ilk 6 ay. Lakin dediğiniz gibi 2 sunucu hariç Max 500-600ü gördüm ben o 2 sunucuda 1.8. yapabileceğimiz şey kısıtlı lakin birkaç bir şey denemeye niyetliyim. Sizce reklama ne kadar bütçe ayrılmalı?

Hocam sizce reklam için ortalama ne kadar bütçe ayırmak gerekir hocam sizce? Ve de nerelerde verilmeli?

Reklam için tahmini 300-400 lira ayırmanız gerekebilir.

Reklam için tahmini 300-400 lira ayırmanız gerekebilir.

Hocam 300-400lira çok az kalmaz mı ortalama bir MC Shorts YouTuber'i veya TikTok'eri bile 800-900 istiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı