@Emir M. oyunu bozmuşlar ya 1.16.5'ten sonra. Çok fazla sıkıntısı var yeni Chunk'a giderken.
Merhaba, aylar önce Windows 10 ile Minecraft oynarken GPU kullanımın dengesiz olduğunu görmüştüm. Ne kadar güçlü bir ekran kartınız dahi olsa %30 %40 civarı kullanıyordu.
Bu da doğal olarak FPS problemi yapabiliyordu. Ek olarak 1.65.5 sonrası çıkan tüm sürümler saçma bir şekilde düşük FPS veriyordu. Çünkü Minecraft 1.17 ile birlikte JDK'ya geçmişti. Bu da doğal olarak bayağı bir performans düşmesine neden olmuştu.
Bunun üzerine aylar sonra Windows 11 ile Minecraft 1.20. 1 sürümüne girdim. Gördüğüm kadarıyla Microsoft Minecraft'ı Windows 11 için özel olarak optimize etmiş. Ekran kartı kullanımı sürekli %99 seviyelerinde, oyun içinde düşük grafik gerektiren yer dahi olsa hep böyle. Bunun nedeni sanırım FPS'i yüksek tutmak. Çünkü JDK kendi tabanı içinde sistem gereksinimi yüksek bir mimari.
FPS daha akıcı ve güzel oldu Windows 11 ile. Ek olarak belirtmekte fayda var, ekran kartınız çok ısınıyorsa size sıkıntı yapabilir. Ben OptiFine ile oynuyorum.
Sistem özelliklerim;
- i5-9400F
- GTX 1650 Super
- 16 GB DDR4 RAM
Eki Görüntüle 1890368
Eki Görüntüle 1890367
Hocam oyun hep güncellene güncellene çok daha kasmaya ve çok daha çıldırtmaya başladı düşük sistemleri. Modlarla rahatlıkla düzeltilebilir fakat tek çözüm onun dışında chunk azaltmak. Bedrock'ta son chunk dahi açabilirken Java'da 1660 Ti ile 16 chunktan sonra kasmaya başlıyor.
Java eklemeniz gerekiyor. Aslında bunu Windows kendisi yapabilir. Zula adlı oyuna harici GPU için NVIDIA ile iletişime geçin diye 2021 gibi bir öneri yazmıştım. O öneriyi 2023 gibi dikkate alıp yeni bir güncelleme sunmuşlar. Oyunun başlatıcısı açılınca otomatik olarak Windows grafik ayarlarında, oyunun exe dosyasını yüksek performansa göre ayarlıyorlar. @403976
Minecraft'ı çalıştırın ve Görev Yöneticisi'nden JDK dosya konumuna gidin.
Eki Görüntüle 1890581
Klasör adres çubuğundan "adresi metin olarak kopyala" deyin.
Eki Görüntüle 1890582
Arama kutusuna "grafik ayarları" yazın.
Eki Görüntüle 1890584
Göz at seçeneğine tıklayın.
Eki Görüntüle 1890590
Açılan klasör penceresinin adres çubuğuna kopyaladığınız adresi yapıştırın ve entera basarak konuma gidin.
Eki Görüntüle 1890589
Sonrasında javaw.exe dosyasını bulun ve ekleyin. Oyuna javaw.exe dosyası ile çalışıyor.
Eki Görüntüle 1890588
Eklenen uygulamaya tıklayarak seçenekler kısmından "yüksek performans(Nvidia/AMD)'' seçin ve kaydedin.
Eki Görüntüle 1890587
Merhaba, aylar önce Windows 10 ile Minecraft oynarken GPU kullanımın dengesiz olduğunu görmüştüm. Ne kadar güçlü bir ekran kartınız dahi olsa %30 %40 civarı kullanıyordu.
Bu da doğal olarak FPS problemi yapabiliyordu. Ek olarak 1.65.5 sonrası çıkan tüm sürümler saçma bir şekilde düşük FPS veriyordu. Çünkü Minecraft 1.17 ile birlikte JDK'ya geçmişti. Bu da doğal olarak bayağı bir performans düşmesine neden olmuştu.
Bunun üzerine aylar sonra Windows 11 ile Minecraft 1.20. 1 sürümüne girdim. Gördüğüm kadarıyla Microsoft Minecraft'ı Windows 11 için özel olarak optimize etmiş. Ekran kartı kullanımı sürekli %99 seviyelerinde, oyun içinde düşük grafik gerektiren yer dahi olsa hep böyle. Bunun nedeni sanırım FPS'i yüksek tutmak. Çünkü JDK kendi tabanı içinde sistem gereksinimi yüksek bir mimari.
FPS daha akıcı ve güzel oldu Windows 11 ile. Ek olarak belirtmekte fayda var, ekran kartınız çok ısınıyorsa size sıkıntı yapabilir. Ben OptiFine ile oynuyorum.
Sistem özelliklerim;
- i5-9400F
- GTX 1650 Super
- 16 GB DDR4 RAM
Eki Görüntüle 1890368
Eki Görüntüle 1890367
Sorunun Windows sürümü ile alakalı olduğundan emin misin? Çünkü galiba 1.20 güncellemesinde ışıklandırma sistemini falan bayağı optimize etmişlerdi ve performans fark edilebilir seviyede artmıştı (bende en azından) emin olmak için 1.18 veya 1.19 sürümünde test eder misin?
bu videoda adam açıklıyor.
Minecraft ve %100 kullanım mı? Yok artık. Shaderla bile ulaşamıyorum o değere.Bu da olabilir, lakin %99 GPU kullanımını daha önce görmemiştim hiç Minecraft'ta, ilginç.
Ayarları ve Map'in seedi ve kordinatı paylaşabilir misiniz?@403976 22 chunk, diğer tüm ayarlar en üstte.