Minecraft Windows 11'de daha iyi FPS veriyor

@Emir M. oyunu bozmuşlar ya 1.16.5'ten sonra. Çok fazla sıkıntısı var yeni Chunk'a giderken.

Java'yı oldum olası böylebilirim ben. Bedrock çıkana kadar idare ediyorduk da şimdi Bedrock varken performans olarak Java'nın yüzüne bakılmaz.

Hocam oyun hep güncellene güncellene çok daha kasmaya ve çok daha çıldırtmaya başladı düşük sistemleri. Modlarla rahatlıkla düzeltilebilir fakat tek çözüm onun dışında chunk azaltmak. Bedrock'ta son chunk dahi açabilirken Java'da 1660 Ti ile 16 chunktan sonra kasmaya başlıyor.

Bu dediğin sorun oyundan değil de işletim sistemi ile alakalı sanırsam. 1050M ve i5-8300H laptopumda 64 chunk değerinde rahatça oynayabiliyorum. 1.20.1 sürümünde.

Zaten o şekilde ama . Eski bir laptop kullandığım için normal bir sorun. HDMI bağlayıp monitörden görüntü aldığımda NVIDIA erkan kartına geçmiş oluyorum, fakat ona rağmen kullanım değerleri düşük oluyor.

Son düzenleme:
Windows 10'da da bu konu çözüldü ise eğer denenir. Artık bir modlu yapılması gerek.

Kesinlikle katılıyorum, Windows 11 oyunlar konusunda kesinlikle kendini aştı.

Sorunun Windows sürümü ile alakalı olduğundan emin misin? Çünkü galiba 1.20 güncellemesinde ışıklandırma sistemini falan bayağı optimize etmişlerdi ve performans fark edilebilir seviyede artmıştı (bende en azından) Emin olmak için 1.18 veya 1.19 sürümünde test eder misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda adam açıklıyor

FPS düşük olsa ben yine buna okeyim ama sorun bu değil. Oyun dünya oluştururken aşırı, bakın aşırı derecede CPU gücü kullaniyor ve CPU kullanımının artmasiyla hem oyun siz ilerlediginizde takılıyor hem de darboğaz oluyor. Bedrock'ta bunların hiçbiri olmazken Java'da bu sorunlar var ve senelerdir ben bunu yaşıyorum. OptiFine falan da kurtarmıyor.

Windows 11'de de test ettim bugün, fark yok. İşlemci kullanımı biraz daha düştü %60'ı geçtiğini görmedim ama hala dünyayı oluştururken çok fazla drop giriyor oyuna ve ekran kartı kullanımı %80-%90'dı hep 10'a kıyasla, hiç 99 görmedi. İşletim sistemi fark etmiyor kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…