Minecraft Windows 11'de daha iyi FPS veriyor

300319

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
63
Merhaba, aylar önce Windows 10 ile Minecraft oynarken GPU kullanımın dengesiz olduğunu görmüştüm. Ne kadar güçlü bir ekran kartınız dahi olsa %30 %40 civarı kullanıyordu.

Bu da doğal olarak FPS problemi yapabiliyordu. Ek olarak 1.65.5 sonrası çıkan tüm sürümler saçma bir şekilde düşük FPS veriyordu. Çünkü Minecraft 1.17 ile birlikte JDK'ya geçmişti. Bu da doğal olarak bayağı bir performans düşmesine neden olmuştu.

Bunun üzerine aylar sonra Windows 11 ile Minecraft 1.20.1 sürümüne girdim. Gördüğüm kadarıyla Microsoft Minecraft'ı Windows 11 için özel olarak optimize etmiş. Ekran kartı kullanımı sürekli %99 seviyelerinde, oyun içinde düşük grafik gerektiren yer dahi olsa hep böyle. Bunun nedeni sanırım FPS'i yüksek tutmak. Çünkü JDK kendi tabanı içinde sistem gereksinimi yüksek bir mimari.

FPS daha akıcı ve güzel oldu Windows 11 ile. Ek olarak belirtmekte fayda var, ekran kartınız çok ısınıyorsa size sıkıntı yapabilir. Ben OptiFine ile oynuyorum.
Sistem özelliklerim;
  • i5-9400F
  • GTX 1650 Super
  • 16 GB DDR4 RAM

2023-08-05_04.47.17.png

1691200051077.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Java mi? En son Windows 11 ile oynadığımda FPS bende de stabil değildi. İşletim sistemi ile alakası yok bence, tamamen oyunun güncellenmesi ile alakalı. Windows 10 kullanırken belki de başka bir sebepten FPS düşüyordu, sen arada format attın temiz kurulum yaptın vs 11'e geçtin o arada da düzelmiş olabilir. Gündüz vakti ben de Windows 10 ile test edeyim bakayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Emir M. evet, Java sürümü. İlginç bir şekilde %99'larda geziyor GPU. Akıcı oldu oyun yüksek GPU kullanımı ile.

Sen arada format attın temiz kurulum yaptın vs 11'e geçtin o arada da düzelmiş olabilir.

Bu da olabilir, lakin %99 GPU kullanımını daha önce görmemiştim hiç Minecraft'ta, ilginç.

@300319 Hocam ayarlarınızı, map seedi ve fotoğraftaki konumun koordinatlarını atabilme şansınız var mı? Hazır tekrardan Arch kurmuşken performansa bakınmak istedim de.

Birçok W11 kullanan arkadaşım var fakat öyle bir şey olduğunu görmedim. Ben de Windows 10 kullanıyorum ve bende de bazı ayarları kurcalayınca GPU kullanımı yükseliyor fakat FPS çok ta etkilenmiyor. Sanırım OptiFine ile gelen kenar yumuşatma ya da onun yanında ki uzağı iyi görmeyi sağlayan ayarı açmışsınız. Bu nedenden dolayı olabilir. Video ayarları bölümünde 7 bölümün'de ekran resmini atar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı