Minecraft Yasaklanması Gerekli Miydi?

Nasıl savunabildiğinizi anlamış değilim yasaklanmasını . Diğer oyunlarda crack zormuş da ,o oyunlar +18'miş çocuklar oynayamıyormuş hadi ya. Şimdiki çocuklar neleri biliyor bilgisayarda bir bilsen.Sanki her filmi yaş sınırına göre izledin her oyunu buna göre oynadın. Nerede yararlı nerede yaratıcı bir şey varsa baltalayın zaten. Sonra bu ülkeden neden icat , mucit çıkmıyor neden gerizekalı olduk bu kadar... Haberlerde çocukları koyuyormuşlar. E koca koca adamları bu oyunu oynarken koyacak değillerdi değil mi?
Bu kafayla gidersek legoları bile yasaklarız yakında. "Legolar birbirinin üstüne biniyor birbirine çarpıyor, çocuklar ne yaptığını bilmiyor , şiddet"

Son düzenleme:
@Silinen üye Televizyon denilen şey insanları kandırmaktan, uyutmaktan başka bir işe yaramıyor. Oraya çıkıp saçma sapan konuşma yapan Psikologların ne olduğu belli. Cafelerde çocukken Knight, SRO arada olmak üzere sürekli CS oynadım, GTA oynadım. Neden şuan bıçak alıp milleti kesmiyorum ?

@mediyanin1 Sanırım siyasete girmek istemiyorum ama muhalif yönde birisin körü körüne zıt olduğuna göre, ben objektif olarak dayanaklarımı sundum ve bence gayet mantıklıydılar ama sen yazdıklarımı okumamışsın. Devlet zaten crack'a filan karışamaz onlar yasadışıdır. Crack oluyor diye oyunlar yasaklanmaz ama minecraft başka bir boyutta oyunu oynayan ergen bile az sayıda diyorum sen gelmiş koca koca adamlardan bahsediyorsun. Koca koca adamları çıkarmazlar en tabii ama 5-12 yaş arası nedir ? Muhtemelen 13-15 yaş civarındasın ki buna bir şey demem ama biraz daha düşün diyorum aklını kullan diyorum. Zaten oyun yasaklanırsa komple yasaklanmaz yaş sınırı filan gelir. @Sociologist sana gelicek olursak tamam o zaman televizyon bu kadar lanet bişeyse git evindeki televizyonu paramparça et ? Neden edemiyorsun ? Yada bir daha televizyon izlememek için kendine söz ver ? 21. yüzyılda bunlar zorunlu şeyler.
Asıl Demek İstediğim ;
Minecraft'ın oyuncu kitlesi %80-90 5-12 yaş olduğu için bu yaşlarda kılıç vb. şeyler saldırganlığa neden olabilir ki ben minecraft serverlar'ında küfürsüz bir oyun oynamadım diyebilirim. Söven sövene. Hüseyin her oynayan kafa, kol, kelle uçuracak diye bir kaide yok ama saldırganlığa neden oluyor agresifliğe neden oluyor. Körü körüne savunmayın azıcık anlamaya çalışın...

Ayrıca senin o crack işi gayresmi bir iştir devlet +18 damgasını görür ve der ki bunu 18 yaşından küçükler almamalıdır şayet alırsa bunun sonunca olacak şeyler bizim sorumluluğumuzda değildir. Ama minecraft 7'den 70'e herkese erişilebilir damgası var bu durumda devlet'in sorumluluğu çerçevesine girer çünkü üzerinde resmi bir yaş sınırı yoktur. Bu nedenle bir yaş sınırı yada başka bir denetleme gelebilir komple yasaklanması zaten söz konusu değil.

@Silinen üye Televizyonda yararlı bir şey yoksa asla izlemem. Haftada 1 kez ya izlerim ya izlemem. İzlediğim dizi vardı o da saçmaladı ülkenin gerçeklerinden bahsediyordu saçmalamaya başlayınca bıraktım. Minecraft oyunu zeka geliştirmeye dayalıdır. Oradaki kılıçlar falan tamamen lego. Kısacası oyun lego ve lego gibi şeyler çocukların zeka seviyesini geliştirir. Toplumi gelişim psikoloji ile ilgili birisiyim bu yüzden bu tür şeyleri biliyorum. Yani orada yer alan unsurları bir insanın beyni seçebilir.

Yahu tamam biz zekayı, yaratıcılığı geliştirir buna bir şey demiyoruz ama şöyle bir olay var 5-12 yaş arası oyunda bir pvp sistemi var birbirlerine karşı kılıç ile savaşıyorlar ve bunu bir rekabete çevirip ölünce hakaret etme, hatta sövmeye varabiliyor. Yani o yaş grubu için gerçekçilik önemli değil isterse minecraft gibi lego olsun ki konumuzda bu zaten. İşte burada beyin saldırganlaşıyor bunu nasıl öldüremedim diyor çevresine ve insanlara karşı davranışlarında olumsuzluklar görülebiliyor. İşte bunların önüne geçmek için bütün bunlar. Şu anda bu forumda 12 yaşından küçük biri yoktur diye umuyorum çünkü insanlar belli bir yaşa kadar uykuda gibidirler bir müddet sonra neyin ne olduğunu algılarlar ama küçük yaşta şiddet ögeleri ( ister gerçek ister sanal isterse ) insanın gelecekte yapacağı davranışları değiştirir diye düşünüyorum.

@Silinen üye Önce yazılanları anla, sonra cevap ver. Ben oyunun crack yapıldığı için mi yasaklanması veya yasaklanmamasına savunuyorum sence. Ayrıca ergenler bile oynamıyor ne demek? Ben 19 yaşındayım bu oyunu 4-5 arkadaşımla oynuyordum 2-3 ay öncesine kadar ve hepsi benim yaşıtım.

Daha devlet + bilmem kaç sınırı getirdiği internet kafeleri denetleyemezken buna mı sarmış acaba?

Bu oyuna +13 +18 damgası vurduktan sonra ne işe yarayacak bana bir açıklar mısın?

Sen hiç hayatında ''istisnalar kaide'yi bozmaz'' diye bir laf duydun mu ? İşte duyduysan susman gerekirdi. Oyunu oynayan kitlenin 5-12 olduğunu söyleyemiyosan kendini kandırmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Azıcık gir youtube'a videolarını izle aşağıda atılan yorumlara bak, eğer oyunun crackli ise gir korsan server'a oyuncuların yazdıkları söyledikleri şeylere bak anlarsın o zaman yaş ortalamasını. Devlet bir yerden başlamak istiyor ama senin gibi sırf muhalef eden objektif olanların yorumlarını değerlendirmeyen insanlar her zaman muhalefette kalır bunuda bil. Ayrıca oyunlara o sınırlar geldikten sonra iş devletin sorumluluğundan çıkar gerisi aile ve çocuk ilişkisine kalmış.

İnsanların yorumu değerlendirmeye layık değilse neden değerlendirme gafletinde bulunayım.

Ha damgayı vurdum iş bitti diye bakılıyorsa olaya buyurun vuralım damgayı görelim ne işe yarayacak.

Diğer bir sorun şurada . yetkililer oyunu öyle bir anlatıyor ki sanırsın GTA. Yok eşimizi kesip biçiyormuşuz... Daha ne olduğunu araştırmadan böyle işlere atılmanın anlamı ya da amacı nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…