Minecraft Yasaklanması Gerekli Miydi?

İnsanların yorumu değerlendirmeye layık değilse neden değerlendirme gafletinde bulunayım.

Ha damgayı vurdum iş bitti diye bakılıyorsa olaya buyurun vuralım damgayı görelim ne işe yarayacak.

Diğer bir sorun şurada . yetkililer oyunu öyle bir anlatıyor ki sanırsın GTA. Yok eşimizi kesip biçiyormuşuz... Daha ne olduğunu araştırmadan böyle işlere atılmanın anlamı ya da amacı nedir?
Damgayı vurduktan sonra iş devlet'in sorumluluğundan çıktı diye yazıyorum ama hala o siyah gözlüklerini çıkarmıyorsun. Gta +18 bir oyun gerisi aile, çocuk ilişkisine kalmış aile bilecek araştıracak !

Emin ol devlet senden daha çok araştırmıştır 19 yaşında filan olduğunuda sanmıyorum skype ver görüşelim. Ayrıca aile ve sosyal politikalar bakanlığı adı üstünde olduğu gibi bu işlerle ilgilenir ve yaş ortalaması düşük ama insanı saldırganlaştıran bir oyuna belkide yaş sınırı gelecek sen ve senin gibiler neden bu kadar kudurdunuz ? Amaç saldırgan bir neslin yetişmemesi küfür ağzından düşmeyen bir nesil yetişmemesi. Her gta oynayana eşini mi doğruyor ? Sizin şiddetten anladığınız beyninizin aldığı bir tek kesip, biçmek işin hiç agresiflik, saldırganlık yanını düşünmüyosunuz. Fazla söze gerek yok bu durum bana göre böyle. Ayrıca o söyledikleriniz haber kanallarının cahilliğidir zaten hangi haber kanalının gta ile minecraft'ı karıştırdığını söylemeye bile gerek yok. Minecraft şiddetten ziyade agresiflik ve siniri tetikliyor 5-12 yaş kısmına ilerki yaşlarda da bu durum şiddete dönüşeceğin devlet erkenden el attı bu işe. Siz hala olayı anlamadan sırf muhalefet olmak için muhalif olun...

Öncelikle sana yaşımı kanıtlayacak değilim bunu bil. Hala devlet sorumluluğundan çıkacak devlet sorumluluğundan çıkacak diyorsun. Zaten neyin sorumluluğunu aldılar ? Her şeyin sorumlusu aile.

Tabiki saldırganlık yani var oyunun (her şey suistimal edilerek istenildiğinde saldırgan yapılabilir) ona fazla bir şey demiyorum ama oyunun +'larıyla -'leriyle düşünülmesi lazım. Hangisi ağır basıyor düşün , yaratıcılık mı? ( en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir kendileri ) Yoksa zaten her yerde, her olayda, her dönemde, her zaman küfür ve saldirganlığın olduğu bir Turkiye'de bu oyunun yasaklanması mı?

Benim yorumum da bu . Katılırsınız katılmazsınız orası söze kalmış.
İyi günler.

(Kimin kudurup kudurmadığını da göreceğim elbet zamanı gelince ben de)

Gülüp geçiyorum, ben yorumlarımı dayanaklarıyla birlikte gösterdim. Size katılmıyorum. Görüşümü belli ettim. İyi günler.

@H.Hüseyin Bunun bir çok yanıtı olabilir ama konumuz yönünden bakacak olursak pvp'ye dayalı olan ve küçük yaş grubunun oynadığı minecraft bunun en güzel örneklerindendir. Bizzat yaşadım gözlemledim aynı şekilde wolfteam, metin2'de de mevcut ancak velakin minecraft tekrar dediğim üzre ''çok çok küçük bir kitleye hitap ediyor''

GTA'yı falan karıştırmayın arkadaşlar. Hangisi en yararlı ise o engellenir Türkiye'de.
Öncelikle askıya alınması gereken oyun GTA, Cs falan değil. LOL, Metin2. LOL denen illeti 7-8 yaşında çocuk oynamaya başlıyor hayatı boyunca da o oyundan ayrılması çok zor. Dersleri olsun sosyal yaşamı olsun bitiyor. Oyuna yatırdığı paraya hiç gelmiyorum bile.

Bakanlıktan inceleme sonunda yasak talebi gelmiş haydi hayırlısı. Yasaklayan ilk ve tek ülke olma yolunda emin adımlarla...

Şiddet dediği HungerGames modu mu acaba bence o olabilir o tür sunuculara girilmesi yasaklanabilir vb. vb. yapılmalı bence sizin düşünceleriniz nelerdir ? :D

Hayır anlamadığım diğer şey neden sadece Türkiye'de. Tek akıllı biz miyiz acaba her konuda ileride olduğumuz gibi (!) ?

Aynen öyle hele ki o hunger games midir survival games midir nedir işte o çocukları fena şekilde saldırgan, ana bacı girişen bir ''velet''e dönüştürüyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı