Minecraft yerel ağda nasıl oynanır?

Sadece upload hızı yüksek olsa yeterli. Son sürümler hariç papermc sunucuları kaynakları çok fazla tüketmez. Forge için bilmiyorum.

Yerel ağda paylaş özelliği sadece orijinal sürümlerde çalışır. Bunun nedeni sunucu çalıştırırken server. Properties dosyasında "Online-mode" değişkeninin true olmasıdır. Çıtırından teknik bir neden yani, bunlarla kafa yormanıza gerek yok.

Sunucu açmanız gerekiyor. Dilerseniz TeamViewer'la gösteririm, buraya da nasıl yaptığımı yazarım.

Minecraft sunucularıyla çok ama çok uzun zamandır cebelleşiyorum, bu sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum hocam. Burada mısınız?

Aktif değil şu an sanırım.

Sadece upload hızı yüksek olsa yeterli. Son sürümler hariç PaperMC sunucuları kaynakları çok fazla tüketmez. Forge için bilmiyorum.

Yerel Ağda Paylaş özelliği sadece orijinal sürümlerde çalışır. Bunun nedeni sunucu çalıştırırken server.properties dosyasında "online-mode" değişkeninin true olmasıdır. Çıtırından teknik bir neden yani, bunlarla kafa yormanıza gerek yok.

Sunucu açmanız gerekiyor. Dilerseniz TeamViewer'la gösteririm, buraya da nasıl yaptığımı yazarım.

Minecraft sunucularıyla çok ama çok uzun zamandır cebelleşiyorum, bu sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum hocam. Burada mısınız?
Hocam oyun orijinal zaten hem bende hem karşımdakinde. Ona rağmen bağlanılmıyor.
Hamachi'yi denediğim sıralar oyun crack idi, onun bir etkisi olabilir mi bilmiyorum. Bugün tekrardan orijinal ile deneyeceğim, ama önce arkadaşlarımı ikna etmem lazım.

Sadece upload hızı yüksek olsa yeterli. Son sürümler hariç PaperMC sunucuları kaynakları çok fazla tüketmez. Forge için bilmiyorum.

Yerel Ağda Paylaş özelliği sadece orijinal sürümlerde çalışır. Bunun nedeni sunucu çalıştırırken server.properties dosyasında "online-mode" değişkeninin true olmasıdır. Çıtırından teknik bir neden yani, bunlarla kafa yormanıza gerek yok.

Forge için diyorum hocam.

Hocam oyun orijinal zaten hem bende hem karşımdakinde. Ona rağmen bağlanılmıyor.
Hamachi'yi denediğim sıralar oyun crack idi, onun bir etkisi olabilir mi bilmiyorum. Bugün tekrardan orijinal ile deneyeceğim, ama önce arkadaşlarımı ikna etmem lazım.
Arkadaşlarımı Hamachi'ye ikna edemedim.
Ama farklı bir şey buldum. Ap izolasyonu diye bir şey varmış, o açıksa birbirimize bağlanmamızı engel olabiliyormuş. Ve tüm arkadaşlarımda açıkmış. Nasıl açacağımı hiç bilmiyorum.

AP izolasyon kapalıymış zaten bende, açıp tekrar test yaptık yine bağlanamadı.
Java'ya güvenlik duvarından ek yetki vermeyi de denedim yine olmadı. 😪

Son düzenleme:
İnternette bayağı bir araştırma yaptım, hepsinde IP adresinden sonra 2 nokta üst üste sonra oyunun bize verdiği portu yazmamız lazım deniyor, ama bu işe yaramıyor.

Hamachi ile de bin defa denedim fakat o da etki etmiyor. Bir ara aynı modeme bağlı 2 ayrı cihazla bağlanmayı denedim öyle bile olmuyor.
Essential diye bir mod buldum, fakat o da hata verip durduğundan saldım. Aternos gibi beleş sunucu yerleri de düşük chunk ve performans sorunlarından kullanmak istemiyorum.

Sonra tekrar başa döndüm. Şu oyunu 10 yıldır oynadım (ve evet crack oynadım, bir önceki konumu gördüyseniz), ama 10 yıldır asla yerel ağda oynayamadım. Artık kafayı yiyeceğim, tek istediğim arkadaşlarımla falan kendi Survival dünyamı paylaşmak.

Windows Defender güvenlik duvarı kapalı olmalı ve bildirim ayarlarını değiştir seçeneğindede kapalı olmalı. Böylece Hamachi'den ağ oluşturup tek oyunculu oynayabilrisiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı