Çözüldü Minecraft'ta elmas itemler nasıl tamir edilir?

• Konuyu başlatan Emirıw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 129
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emirıw

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar pek hakim değilim oyuna, 1.21.8 oynuyorum kazmamı, zırhlarımı, baltamı falan nasıl tamir edebilirim, onarım(tamir) büyüsü XP aldıkça tamir ediyor onu biliyorum ama 8 yıl önceki bir forumda biri çok kırılırsa kazman, tamir buyusu onarmaz demis. Ayrica sanirim örs de itemin yanina elmas koyarak da tamir edebiliyoruz. Bana tüm tamir etme yollarini soyleseniz yeter.

Çözüm
Tamir (güncel adıyla onarım) büyüsü her türlü XP aldıkça tamir eder. Yeter ki eşya tamamen kırılıp envanterinizden yok olmasın. Ek olarak aceleniz varsa ya da tamir büyünüz yoksa örste eşyanın yanına elmas koyarak ya da aynı türden (örneğin kazma ise yine kazma) koyarak onları birleştirerek tamir edebilirsiniz.

Eğer büyüleri yoksa çalışma masası (crafting table) ile ya da envanterdeki eşya üretim yerinden de (4x4 olan) kazmaları birleştirebilirsiniz ama büyülü şeyi birleştirirseniz büyüsü gider. Büyülülerin büyüsü kaybolmaması için örste birleştirin.
Arkadaşlar pek hakim değilim oyuna, 1.21.8 oynuyorum kazmamı, zırhlarımı, baltamı falan nasıl tamir edebilirim, onarım(tamir) büyüsü XP aldıkça tamir ediyor onu biliyorum ama 8 yıl önceki bir forumda biri çok kırılırsa kazman, tamir buyusu onarmaz demis. Ayrica sanirim örs de itemin yanina elmas koyarak da tamir edebiliyoruz. Bana tüm tamir etme yollarini soyleseniz yeter.

Örse eşyayı koyup elmas koymanız lazım diye hatırlıyorum.

Tamir (güncel adıyla onarım) büyüsü her türlü XP aldıkça tamir eder. Yeter ki eşya tamamen kırılıp envanterinizden yok olmasın. Ek olarak aceleniz varsa ya da tamir büyünüz yoksa örste eşyanın yanına elmas koyarak ya da aynı türden (örneğin kazma ise yine kazma) koyarak onları birleştirerek tamir edebilirsiniz.

Eğer büyüleri yoksa çalışma masası (crafting table) ile ya da envanterdeki eşya üretim yerinden de (4x4 olan) kazmaları birleştirebilirsiniz ama büyülü şeyi birleştirirseniz büyüsü gider. Büyülülerin büyüsü kaybolmaması için örste birleştirin.

Çözüm

Hocam mesela 2 tane elmas kazma yarı canı varsa birleşince full tamir oluyor ama 1 tane kazma oluyor onun dışında yok galiba.

Tamir büyülüyse otomatik onarılıyor, ne kadar dayanıklılığı olduğu önemli değil, kırılmamış olması yeterli. Eğer onaracağın eşya büyülü değil ise aynı eşyanın kopyasını birleştirebilirsin. Örs'ün yanına elmas da koyarak tamir edebilirsin.

Hocam kırılmazlık büyüsü kırılmasını geciktirir. Onarım büyüsü xp kazandıkça aletin veya zırhın canını yeniler. Dediğiniz gibi örste de tamir edilebiliyor. Aletin yapıldığıyla aynı malzemeyi kullanmanız yeterli. Aynı zamanda aletle aleti de birleştirip tamir edebiliyorsunuz.

Tamamen kırılmadığı sürece tamir (onarım) büyüsü tamir eder örse elmas koyarakta tamir edebilrsiniz

Hocam kırılmazlık büyüsü kırılmasını geciktirir. Onarım büyüsü XP kazandıkça aletin veya zırhın canını yeniler. Dediğiniz gibi örste de tamir edilebiliyor. Aletin yapıldığıyla aynı malzemeyi kullanmanız yeterli. Aynı zamanda aletle aleti de birleştirip tamir edebiliyorsunuz.

Herkese teşekkürler aklımdaki sorular kayboldu.👍
Birkaç sorum daha olacak serveti baltaya bassam 1 yerine 2-3 odun atar mı? Ayrıca daha hızlı odun kasmak için keskinlik mi verimlilik mi basayım yoksa ikisini de mi? Son olarak kılıca darbe basarsam mı hasarı artar yoksa keskinlik mi? Ya da yine ikisini mi basmalıyım.

Son düzenleme:
Birkaç sorum daha olacak serveti baltaya bassam 1 yerine 2-3 odun atar mı? Ayrıca daha hızlı odun kasmak için keskinlik mi verimlilik mi basayım yoksa ikisini de mi? Son olarak kılıca darbe basarsam mı hasarı artar yoksa keskinlik mi? Ya da yine ikisini mi basmalıyım?
Servet madenler içindir, odunda faydası olmaz. Aynı şekilde taş gibi bloklarda da faydası olmaz. Ancak hızlı kırmak için verimlilik basmanızı tavsiye ederim.

Kesinliği de kılıcınıza tavsiye ederim. Tam olarak emin olmasam da (çünkü çok az kullandığım bir büyü) darbe daha çok zırh kırmak için işe yarıyor sanırım. Onu çok oyunculu oynarken oyuncuların savaş için ayırdıkları baltada tercih ettiklerini görüyorum hep.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı