Minecraft'ta Her Türlü Modda Memory Leak Yaşanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Oğuzhan Necip Şahin

Megapat
Süper Moderatör
Katılım
4 Mart 2015
Mesajlar
4.138
Makaleler
31
Çözümler
173
Yer
Arlong Park
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknoloji Yazarı
Selamlar,

Tüm her şeyi baştan anlatmak gerekirse, Minecraft'ı ne zaman modlu oynamak istesem sürekli Memory Leak problemiyle karşılaşıyorum. Oyun Xbox üzerinden Minecraft Java Edition olarak kurulu. Mod kurulumları için de Curse Forge kullanıyorum.

Curse Forge üzerinden kurulan hazır paketlerde de, kendi hazırladığım mod paketlerinde de oyuna giriş yaptıktan sonra kullanılan RAM miktarı kullanılması istenen miktarın üzerine çıkıyor. Hem Forge üzerinden hem de Minecraft Launcher üzerinden oyun için 16 GB RAM veriyorum. Ayrıca OptiFine kurulu olsa da olmasa da bir şey değişmiyor.

Optimizasyonu düzeltebilecek OptiFine alternatifi farklı mod kurulumlarını da denedim. Oyunun başlarında 9-10-11 GB gibi bir kullanım olurken oyun dünyasında biraz zaman geçirdikten sonra RAM kullanımı yine belirlenen miktarın üzerine çıkıyor. Oyunu bazen LAN olarak arkadaşlarımla paylaşıp sunucu oluyorum ancak sunucu olmasam da aynı problem yine devam ediyor.

Ayrıca belirtmem gereken önemli bir konu da şu ki, oyun muhtemelen Xbox üzerinden Java Edition olarak kurulduğundan dolayı sistemde herhangi bir Java programı yok. Ekstra bir Java kurulumu yapıp modu açarken harici Java dosyasını göstermeyi denedim ancak onda da başarılı olamadım. Modlar sürekli "Java sürümü uyumsuz" uyarısı veriyor. Java'nın son sürümünde de 17.0.7 sürümünde de durum aynı.

Sistem:

Ryzen 5 3600
GTX 1660 Ti
2x 16 - 32 GB RAM
ASUS B550 Pro
 
Hocam maalesef benim bildiğim tek yol bu.
Teşekkür ederim ancak denediğim bir yöntemdi bu da.

OptiFine versiyonları varken oyun hiç açılmıyor, direkt çöküyor. OptiFine alternatifi modlar zafen var içerisinde ancak hâlen aynı durum mevcut.
 
Curse Forge kullanıyorum. Attığınız ilk mod benim için uygun değil. Ayrıca onun altındaki Memory Leak Fix modunu denedim. Ancak herhangi bir çözüm olmadı.

ATM 8 modunda oynuyorum. Bu modun içerisinde Ferrite Core sürümü zaten bulunuyormuş. O sebeple atmama gerek kalmadı. Bu tarz hazır paketlerde zaten optimizasyonla ilgili birkaç mod bulunuyor. Kendimize özel mod paketi hazırladığımız zaman ekstradan içine bunları kurmam gerekiyor. Kursam da değişen bir şey yok.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı