Çözüldü Minecraft'ta shader kullanırken oyun donması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

PlomN

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Intel(R) HD Graphics 630
Anakart
GL553VD
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2.81 G
Başlıkta da yazdığım gibi Minecraft'ta hangisi olduğu fark etmeksizin her shader açtığımda 5-10 dk oynadıktan sonra oyun donuyor ve alt+F4 atmak zorunda kalıyorum. Eskiden böyle olmuyordu, eskiden en ağır Shader'ı kullansam bile en fazla FPS düşüyordu ama çökme ve donma olmuyordu. Nasıl yapacağımı bilemedim Chunk'ları 2'ye alsam da donup çöküyor.

Başlıkta da yazdığım gibi Minecraft'ta hangisi olduğu fark etmeksizin her shader açtığımda 5-10 dk oynadıktan sonra oyun donuyor ve alt+F4 atmak zorunda kalıyorum. Eskiden böyle olmuyordu, eskiden en ağır Shader'ı kullansam bile en fazla FPS düşüyordu ama çökme ve donma olmuyordu. Nasıl yapacağımı bilemedim Chunk'ları 2'ye alsam da donup çöküyor.

Oyuna kaç GB RAM verdin?

Bilgisayarında harici ekran kartı bile yok, shader kullanmanı önermem.

Harici ekran kartı nasıl oluyor? Belki vardır ama ben bulamamışımdır diye soruyorum. Bu verileri de konuyu açarken buldum. Ayrıca eskiden shader neredeyse kusursuz şekilde çalışırdı.
Şu anki ekran kartınız (HD 630) işlemcinin iGPU'sudur. Harici ekran kartı da Nvidia veya AMD markalı RX, GTX veya RTX gibi serilere denir. Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarına basıp bi bakar mısınız

Optifinemi kullanıyorsunuz?

Şu anki ekran kartınız (HD 630) işlemcinin iGPU'sudur. Harici ekran kartı da NVIDIA veya AMD markalı RX, GTX veya RTX gibi serilere denir. Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcılarına basıp bir bakar mısınız?

Görüntü bağdaştırıcısının altında Intel(R) HD Graphics 630 ve NVIDIA GeForce GTX 1050 yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı