Minecraft'ta tek oyunculu modda FPS 40 oluyor

EmektHar

Decapat
Arkadaşlar merhaba Minecraft'ta tek oyunculuda ciddi FPS problemi yaşıyorum.
Fakat Minecraft Realms de hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.
Veya başka modlarda, sadece tek oyunculuda gerçekten FPS'im çok düşüyor.
Realms'de 400-500 alırken tek oyunculuda 40 FPS'e düşüyor bazen 200'e çıkıyor ama 200 FPS gibi hissettirmiyor.
Yardımcı olacak var mı?
(Bilgisayarım iyi bilgisayarlık bir problem olmadığını düşünüyorum.)

Arkadaşlar merhaba Minecraft'ta tek oyunculuda ciddi FPS problemi yaşıyorum.
Fakat Minecraft Realms de hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.
Veya başka modlarda, sadece tek oyunculuda gerçekten FPS'im çok düşüyor.
Realms'de 400-500 alırken tek oyunculuda 40 FPS'e düşüyor bazen 200'e çıkıyor ama 200 FPS gibi hissettirmiyor.
Yardımcı olacak var mı?
(Bilgisayarım iyi bilgisayarlık bir problem olmadığını düşünüyorum.)

Bilgisayar özelliklerinizi öğrenebilir miyim hocam? Oyun için RAM yetersiz geliyor olabilir oyuna daha fazla RAM vermeyi deneyin. OptiFine Sodium gibi optimize modlar ile oyunu oynamayı deneyin.

Oynadığın versiyonun sürümünde Forge indir.

Modlar klasörüne oynadığın sürüme uygun OptiFine versiyonunu at.

Ayarlarda ışıklandırmanın saçma ayarları oluyor deli gibi FPS düşürüyor onları kapat.

Tek oyunculuda oyunu yerel ağda paylaşarak deneyin. Ayrıca sürüm değiştirip de deneyebilir misiniz?

Bir de Java mı Bedrock mı?
Javada oynuyorum. 1.21.4 1.21.3 1.21.2 1.21.1 1.21 hepsinde denedim hocam olmuyor garip bir şekilde kasıyor.
Bilgisayar özelliklerinizi öğrenebilir miyim hocam? Oyun için RAM yetersiz geliyor olabilir oyuna daha fazla RAM vermeyi deneyin. OptiFine Sodium gibi optimize modlar ile oyunu oynamayı deneyin.
gtx 1660 ti, i5 10. nesil, 8+8=16 gb kingston ram

Sodium yeni çıkan sürümlerde pek iyi değil. Özellile 1.19 sonrası uyumluluk sorunları çıkmaya başladı. OptiFine kurulabilirse en iyisi o olacaktır.

Fabric her ne kadar hafif olsa da Forge'un düzgünlüğünü geçemez.

Fabric'de oyunu oynuyorum Forge'da da oynadım fakat hala aynı ve soidum kullanıyorum OptiFine denemedim hiç.

Oynadığın versiyonun sürümünde Forge indir.

Modlar klasörüne oynadığın sürüme uygun OptiFine versiyonunu at.

Ayarlarda ışıklandırmanın saçma ayarları oluyor deli gibi FPS düşürüyor onları kapat.

Soidum kullanıyorum şu an daha iyi diyorlardı araştırdığımda. OptiFine mi indirmeliyim?

Javada oynuyorum. 1.21.4 1.21.3 1.21.2 1.21.1 1.21 hepsinde denedim hocam olmuyor garip bir şekilde kasıyor.

gtx 1660 ti, i5 10. nesil, 8+8=16 gb kingston ram

Fabric'de oyunu oynuyorum Forge'da da oynadım fakat hala aynı ve soidum kullanıyorum OptiFine denemedim hiç.

Soidum kullanıyorum şu an daha iyi diyorlardı araştırdığımda. OptiFine mi indirmeliyim?
Önce yerel ağda paylaşarak deneyin. Olmazsa Forge ve Optifine kurup deneyin.

Uygun forge sürümü yanında yazar.
1742590476002.png

Mirror'a tıklayarak reklamsız indirebilirsiniz.

Java'da oynuyorum. 1.21.4 1.21.3 1.21.2 1.21.1 1.21 hepsinde denedim hocam olmuyor garip bir şekilde kasıyor.

GTX 1660 Ti, i5 10. nesil, 8+8 = 16 GB Kingston RAM.

Hocam oyuna daha fazla RAM vermeyi deneyin. Standart bir şekilde bıraktıysanız oyun maksimum 2 GB RAM kullanıyordur. En az 4 GB yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı