Mini ITX G4560 ve GT 1030 sistem toplama

All Passion

Decapat
Üniversite için küçük bir mini-ITX kasa toplamak istedim. Bütçe maksimum 2000 -2500 arası ama bu sistemi çoğunlukla Autocad, FL Studi vb. programlar için kullanacağım (belki arada bir oyun) ama bu sistem bana çok da stabil gelmedi. Biliyorum şu an bu kurda sistem toplamak zor ama yine de bir şansımı denemek istedim. Sizce bu sistemden çıkarmam gerekenler veya eklemem gereken neler olabilir? Önerilerinizi bekliyorum.

( Bu arada klavye, monitör var elimde)

1.png
2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart Micro ATX kasa ise Mini ITX. Anakart ve kasa uyumlu değil. Onun değişmesi gerekiyor. Eğer geliştirme yapma niyetiniz yoksa; bence ya ikinci elde 1150 soket anakart ve işlemcilere bakın. Ya da Ryzen 3 2200G'li falan bir sistem üzerinde düşünün. Zaten yazdığınız platform da geliştirme olarak çok iyi bir durumda değil şu an.

Mini ITX anakartlar piyasada çok az var ve pahalılar. O konuda kararlı iseniz ona göre tavsiyeler verebiliriz. Ama şu şartlarda Mini ITX için kararlı iseniz, bu bütçe ile ikinci elde araştırma yapmanızı tavsiye ederim. En azından işlemci ve anakart için.

Aşağıda paylaştığım şekilde ve yanına da sizin seçtiğiniz diğer parçaları koyduğumuzda toplam fiyat aşağı yukarı 2600 civarı oluyor ve çok daha güzel bir sistem oluyor. Ekran kartını çıkarıyoruz tabii ki. RAM'i ilerleyen zamanlarda çift kanal yapabilirsiniz veya şimdiden 2*4 GB şeklinde çift kanal da alabilirsiniz. İşlemciyi de Ryzen 2400G yapabilirsiniz. Bütçeye göre değişir. Ekran kartı da yine opsiyonel olarak eklenebilir. Fiyat araştırması ile ürünler daha uygun fiyata da bulunabilir belki. Ben örnek olması açısından bu şekilde paylaşıyorum.

383414

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı