Mini PC tavsiyesi

MSI CUBİ nin İ5 10210U işlemcisi İ7 1270P ye göre daha iyi midir? Birde ASUS PN51 için

Ram Yok / Disk Yok / FreeDOS denilmiş. İşin içine birde onlar girecek

Mac mini 2 farklı model gördüm. M2 çipli ve i5 işlemcili. Fiyatlar yakın. Bu iki işlemci arasından hangisi mantıklıdır?

Varsa yurt dışında tanıdık gelen giden falan şu cihazı hiç düşünmeden alabilirsiniz: Yurt içindeki Minipc fiyatları maalesef aşırı uçuk. 150 Euro sınırı geldiği için ve ürünlerin gümrükleri aşırı artırıldığı için saçma sapan konfigürasyonlara daha çok para veriyoruz ülkede.

Beelink SER6 MAX Mini PC
AMD Ryzen 7 7735HS (8C/16T up to 4.75Ghz)
Radeon 680M graphics card
16G DDR5 (4800Mhz) (Maximum 32+32 = 64GB RAM desteği)
1TB M.2 2280 PCle 4.0 SSD, (+1 adet daha M.2 2280 PCle 4.0 SSD takılabilir)
WiFi 6, BT 5.2, Dual USB4, HDMI, DP, RJ45 2.5G Ethernet, TDP up to 65W

ABD içindeki fiyatı indirimle beraber şu anda kargo + ABD içi vergi dahil 477 Dolar. (13.500 TL)

Son düzenleme:

Bana kalırsa sizin gereksinimlerinizi karşılayacak cihaz all in one pc ler, bu cihaza bakabilirsiniz, işlemcisi 5700U dan daha iyidir.

All in one PC' lerin sınırlı upgrade edilebilmeleri ,son kullanıcının upgrade müdahalesine pek imkan tanımayan şekildeki tasarımları, ekranın kazara kırılması durumunda tüm sistemin tamire gönderilmesi ve büyük inch ekranlara çıktıkça oldukça yüksek fiyatlarından dolayı tercihim dışında.

Keşke öyle bir imkan olsa ama maalesef.

Mini PC' lerde kullanılan işlemciler laptop işlemcileri. i7 12. ve 13. nesil işlemcilerinin de ısınma sorunlarından bahsediliyor. AMD Ryzen 5 ve ya 7 için böyle bir durum var mıdır? Performans kıyaslaması yapsak ne düşünürsünüz?

Son düzenleme:

Hocam mini PC leri bir süre araştırdım almayı düşünüyordum ama sonra vazgeçtim gerek kalmadı. Ama genelde üst model mini PC lerin çoğunda AMD işlemciler var bence bu bir şeyler anlatıyor.

AMD Intel fark etmiyor artık hepsi ısınıyor mini ITX gibi sistemlerde 65watt işlemciler soğutulabilir ama daha yüksek wattlı işlemciler sıkıntılı.

Araştırmalarım beni AsRock Deskmini ürün gamına kadar getirdi. Ürün 15.5 x 15.5 x 8 cm ebatında. Fakat burada da pc bileşenleri konusunda pek bilgim olmamasından dolayı seçenekler kafamı karıştıyor. Şöyle 3 ana grup var:

* B660 socket LGA 1700
* H470 socket LGA 1200
* X300 socket AM4

Reklam mahiyetinde değil ama bulduğum ürünler teknobiyotik çatısı altında. Yine bu sitede denildiğine göre (PC Sihirbazı uyumsuz olan parçaları seçmenize izin vermez) denilmiş. Bu şekilde bazı hazır konfigürasyonları var veya çoğu bileşeni seçebiliyorum.

Bu arada yine araştırmalarım sonucunda PCIe 4.0 arayüzü ile 7000/5000 mb/sn hızlarda NVMe m.2 SSD kullanmanın hız açısından beni tatmin edebileceğini fark ettim. Fakat sanırsam her işlemci veya anakart PCIe 4.0 bağlantısını desteklemiyor.

Bu durumda nasıl bir konfigürasyon seçimi sizce en ideali olur. bütçem çevre bileşenleri hariç 20bin TL civarında.

Aşağıda bulduğum örnekler:

BuH470 socket LGA 1200 için seçimim
__________________________________________________________________________________________________

Bu B660 socket LGA 1700 için seçimim

__________________________________________________________________________________________________
Bu da X300 socket AM4 için muhtemel seçimim

Hocam alın artık şu bilgisayarı(!)

Bunların dışında firmanın oluşturduğu ana bileşenlerden oluşan, kullanıcıya sadece RAM ve SSD değişimi seçenekleri sunulan modeller de var.

Örneğin

_________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Sizce nasıl bir yol izlemeli? Neler önerirsiniz?

Hocam alın artık şu bilgisayarı(!)
İnşallah hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…