Mini PC ve ağda pfSense yazılım kullanılabilir mi?

chakotay001

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi günler diliyorum.

Yerel ağda bir takip yazılımı kurmak istiyorum.

pfSense kullanmayı planlıyorum, bazı kısıtlamalar vs yaparak gerekli düzenlemeleri sağlarım düşüncesindeyim.

Sormak istediğim soru şu; mini PC'ye (ASUS PN41-BBP131MVS1) bu cihazın içerisne kursam, 7/24 çalıştığında sorunlar çıkarabilir mi? Fansız soğutma demesi biraz terettüt ettirdi.

Veya farklı bir öneriniz olabilir mi?

Çift Ethernet portu bulunduğu için bu mini PC'yi kullanabilirim diye düşündüm.

Yerel ağda ortalama 20 kullanıcı yer almakta.

@chakotay001, kullanıcı sayısı ve bant genişliği kullanımına göre kaynakların tüketimi ve ısı değerleri değişkenlik gösterecektir. Yukarıdaki bağlantıda asgari, tavsiye edilen ve tam kurulum için gereksinimler ifade edilmektedir.

@chakotay001, kullanıcı sayısı ve bant genişliği kullanımına göre kaynakların tüketimi ve ısı değerleri değişkenlik gösterecektir. Yukarıdaki bağlantıda asgari, tavsiye edilen ve tam kurulum için gereksinimler ifade edilmektedir.

Cevabın için teşekkür ederim. Mini Pc'leri deneyimleme fırsatım hiç olmadı. Tavsiye edilen sistem gereksinimlerinin yanı sıra mini pc'ler uzun çalışma sürelerinde performans kaybı veya kapanma yapabilirmi.

Bu PC'yi sürekli çalışır modda bıraktığımda kapanma veya donma yaparsa sorun yaşarım. Yazılımdan çok donanımsal olarak bu cihazların performansını merak ediyorum.

Bu tarz mini PC'ler tam olarak bu iş için üretiliyor zaten, sorun olmaz.

Mini pc'ler 7/24 çalışmaya uygun olmadığı bir kaç yerde denk geldim. Fanlı modelleri 7/24 kullanıma uygun oluyor. Benim kullanacağım PF'sense yazılımı idi basit bir işletim sistemine sahipti.

Bu iş için daha ideal çözümü şu aladığım PC'de buldum ( KingnovyPC ).

bu cihaz içerisinde PF'sense kurulu olarak geliyor, bir kaç ayarlamadan sonra sorun yaşamadan kullanmaya baladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı