Böyle bir sistem toplayıp ısınmadan rahatsız olan bir arkadaş görmüştüm, sıvı soğutma düşünüyordu sanırsam. Eğer böyle olursa çok akıl karı olmayacak gibi.Aynı kasanın mesh versiyonu da vardı sanırsam. Bir de o kasaya 14mm bir fan da ilaç gibi olur. Eğer iyi hava akışı sağlanırsa ve ısınma sorunu olmayan ekran kartı modelleri seçilirse pek ısınmaz merak etmeyin.
10100F + 1650S benzeri
Bu sistemi biliyorum zaten ülkemizdeki herhalde tek mini itx kasa ne yazık ki. Ben de bunu referans almıştım ama ısınma konusunda pek emin olamıyorum. Bu sistemi kullanan editör de sıvı soğutmaya geçti sanırsam.Hocam ben olsam bu tarz bir şey alırdım Teknobiyotik M1 - AMD Ryzen™ 5 2600 3.2GHz, GTX1650 Super 4GB, 16GB DDR4, 480GB SSD Mini Oyun Bilgisayarı | Teknobiyotik ve ya Laptop.
Ben de tam olarak bunun için istiyorum kasa toplamak.Böyle bir kasa ile 8,5-9 bin liralık laptoptan daha fazla performans alabilirsiniz.
Aslında daha var, mesela:Bu sistemi biliyorum zaten ülkemizdeki herhalde tek mini itx kasa ne yazık ki. Ben de bunu referans almıştım ama ısınma konusunda pek emin olamıyorum. Bu sistemi kullanan editör de sıvı soğutmaya geçti sanırsam.
Hazır sistem olarak söylemiştim aslındaAslında daha var, mesela:
AEROCOOL ATOMIC AE-ATMC Powersız Gaming Mid-Tower PC Kasası - 55.99 USD + KDV
AEROCOOL ATOMIC AE-ATMC Powersız Gaming Mid-Tower PC Kasası En Uygun Fiyat Garantisi,www.dfsbilgisayar.com
SilverStone Raven RVZ03B ARGB Mini ITX/HTPC Bilgisayar Kasası (SST-RVZ03B-ARGB) | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Kasa Tipi: Mini ITX / HTPC Kasa Uyumlu Anakartlar: Mini-ITX, Mini-DTX Ön Panel: Adreslenebilir RGB 2.5www.teknobiyotik.com
Özellikle Atomic güzeldir.
Site güvenilir.Hazır sistem olarak söylemiştim aslındaAtomic olan çok hoşuma gitti sanırsam sg13'ten daha da güzel hava akışı sağlar. Ama site güvenilir mi bilmiyorum, Sağolun.
Üniversitede 1. sınıfım, şu an bir Ultrabook olan Huawei Matebook D15 var. Bu laptopta hem oyun oynamamak hem de yükseltme istemediğimden 3 seçenek var:
1- Yanına mini ITX kasa,
2- Oyun dizüstü,
3- Normal bir kasa.
Laptoplar pahalı olduğu için performansına göre diğer iki seçeneği düşünüyorum ilk önce.Kasaların hem de ileri dönük olması da bir avantaj. Okul Ankara'da ben Antep'teyim. Okulum 3 defa tatile giriyor hepsinde 2-3 haftalık (3 dönemlik TOBB ETU farkıelimdeki laptopu da uzun yıllar kullanmak istiyorum zira hem beğeniyorum hem taşınabilirliği güzel olduğundan beni en az 4-5 yıl götürse iyi olur.
Sistem toplarsam eğer 10100F + 1650S benzeri giriş-orta bir sistem düşünüyorum hem mini ITX hem de normal olursa. Mini ITX'lerde ısınma ve ileri dönüklülüğü kasadan daha kötü ama laptoplardan daha iyi. Taşınabilirliği de çok zor değil şöyle bir kasa ile valize at götür. Bu dediğim kombinasyon, normal kasada 5000 TL civarı mini ITX'te 6000'e kadar yolu var. Beni okul sonuna kadar götürse fazlasıyla yeterli olur, oyun odaklı yeteceğini düşünüyorum en az 2-3 sene. Sınıfa götürüp getirmem için bir laptop olması gerek kesinlikle. Bu laptop yanına bir mini itx fikri çok güzel geliyor.
Siz olsanız ne yapardınız, neden?
Hocam ben olsam bu tarz bir şey alırdım Teknobiyotik M1 - AMD Ryzen™ 5 2600 3.2GHz, GTX1650 Super 4GB, 16GB DDR4, 480GB SSD Mini Oyun Bilgisayarı | Teknobiyotik ve ya Laptop.
Aslında daha var, mesela:
AEROCOOL ATOMIC AE-ATMC Powersız Gaming Mid-Tower PC Kasası - 55.99 USD + KDV
AEROCOOL ATOMIC AE-ATMC Powersız Gaming Mid-Tower PC Kasası En Uygun Fiyat Garantisi,www.dfsbilgisayar.com
SilverStone Raven RVZ03B ARGB Mini ITX/HTPC Bilgisayar Kasası (SST-RVZ03B-ARGB) | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Kasa Tipi: Mini ITX / HTPC Kasa Uyumlu Anakartlar: Mini-ITX, Mini-DTX Ön Panel: Adreslenebilir RGB 2.5www.teknobiyotik.com
Özellikle Atomic güzeldir.