n4tsu
Hectopat

Mavi ekran sorunları almaya başladım analiz edebilen olursa çok sevinirim.
052023-11390-01.zip

052023-11390-01.zip

Son düzenleyen: Moderatör: 

Sorun sürücülerden kaynaklanıyor. RAM'lerde olabilir. Özellikle ekran kartı olmak üzere sistem özelliklerinizi belirtin lütfen.
Sorun sürücülerden kaynaklanıyor. RAM'lerde olabilir. Özellikle ekran kartı olmak üzere sistem özelliklerinizi belirtin lütfen.
sfc /scannowDISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealthDISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

www.technopat.net

PUBG'nin dosyalarını doğrulatın.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutları uygulayın:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
DDU ile ekran kartı sürücülerinizi kaldırın ve ardından aşağıda linkini verdiğim ekran kartınızın stesinden "Windows 10 - 64 Bit Edition" kısmından "adrenalin 23.4.3 (WHQL recommended)" adlı WHQL sertifikalı sürücüyü indirip kurun.
AMD - RX590 SürücüleriRehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...www.technopat.net
Dediğim gibi sorun RAM'lerinizde de olabilir. Memtest86 ile RAM testi yapın. Bir de şu soruma cevap verirseniz sevinirim. Aldığınız yeni RAM ile diğer RAM'inizin MHz ve CL değerleri, marka ve modelleri aynı değil mi?
![]()
Memtest86 ile Bozuk RAM Testi
Bu rehberimizde Memtes86 ile RAM testi yaparak bozuk RAM modüllerini nasıl tespit edeceğinize bakıyoruz. Bilgisayarda karşılaşılan mavi ekran hatalarıwww.technopat.net
BIOS sürümünüz güncel değil. Aşağıdaki linkten son sürümü indirip güncelleyin (diğer sürücülerinizde güncel değilse yine güncelleyin buradan)
![]()
Not: Ekran kartınızın sürücülerini kesinlikle DDU ile silip yükleyin. Otomatik güncelleştirme uygulamalarından yapmayın. Eğer o şekilde yaparsanız eski sürücünün kalıntı dosyaları kalır. Bu da sıkıntılar doğurabilir. Bir de linkini verdiğim makaleyi okuyun dikkatlice. Sildiğinizde ekran gidip gelebilir veya bazı programlar kapatılabilir. Güvenli Mod'da yaparsanız daha doğru olabilir ama fark etmiyor. Gğvenli mod olmadan da yapabilirsiniz.
Not 2: CMD komutlarının sonuçlarını ve Memtest86 testinin sonuçlarını paylaşmayı unutmayın.
Şimdilik bu kadar. Bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Tamamdır o zaman. Memtest testi yapın yine de. Valorant'tan atıyor demişsiniz bir de. Minidump dosyalarında Vanguard ile ilgili bir dosyada görmüştüm Vanguard'ı silmenizi isteyecektim ama o olmayınca oyun oynanmıyor diye biliyorum. Var mı bilmiyorum ama Valorant'ın da dosyalarını doğrulatabiliyor musunuz? Ya da onun gibi bir şey. Varsa yapın.RAM'lerin marka modeli aynı evet.
Biri hariç diğerleri işe yaramış. İyi haber bu.
Görmemişim. İndirmeyin onu. Beta sürümleri problem çıkartabiliyor.Eki Görüntüle 1786502
BIOS olarak bunumu indireceğim beta version diyor ama? Çok olmadı ama bir ara güncellemiştim BIOS'u da.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.