Minidump dosya analizi

Mithril

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Son 3 gündür bilgisayarımda ilk açılışta görüntü vermeme RAM'i sök tak yapıyorum anca geliyor veya BIOS pilini yeniden başlattığımda veya kapatıp belli bir saat sonra tekrar açtığımda görüntünün gelmemesi, acıldıktan 2-3 dk sonra sistemin görüntün gitmesi, bilgisayarın kilitlenmesi vb sorunlar yaşıyorum.

Minidump dosyalarını buraya bırakıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Minidump 1 11.07.2023 14:18
Minidump 2 11.07.2023 14:16
Minidump 3 11.07.2023 10:32
Minidump 4 13.07.2023 06:26

Konuya açtıktan sonra yeniden oyuna girerken mavi ekran aldım.
Durdurma kodu: VIDEO_TDR_FAILURE.
Başarısız: nvlddmkm.sys

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak 1 sene içerisinden donanımsal bakım yapılmadıysa yaptırın. Yapıldıysa Memtest yapıp sonucu paylaşın. Temiz önyükleme yapın ve DDU rehberini uygulayıp güncel GPU süücülerinizi yükleyin.

BIOS güncelleyin, ardından bunu yükleyin:

Son düzenleme:
Hepsini yaptım fakat sorun halen devam etmekte PC bir anda durduk yere oyunda veya masaüstünde kilitlenmesi oyunda kilitlenmesi canımı çok sıkmaya başladı.

Bugün yaşadığım sorunlar minidump dosyasını atayım bir daha kontrol eder misiniz?
Minidump 1
Minidump 2

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-20 184951.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-20 184951.png
    852 KB · Görüntüleme: 32
1920x1080 144hz kullandığınızı görüyorum bunu 120 veya 75'lerde dener misiniz?
Ek olarak bu sorun ne zamandır var? 3/4 ayda yeni bir donanım eklendi mi veya bu hatalar başlamadan önce eklenen bir doannım var mı diye sorayım.
GPU sürücünüzü eski sürümlerde denemediyseniz şunu yükleyip bir deneyin DDU kullarak:
Ayrıca Asus ile iletişime geçip güncel VBIOS var mı kontrol edin.

Sorun bu ayın başında 5 gibi olmaya başladı. İlk başka gidiyor görüntü gelmiyor vb. sorunlarla karşılaştım.
Şimdide 3 5 gündür sürekli donma kendi kendine kapanıp açılma gibi çok değişik olaylar.
DDU (güvenli mod) ile birçok defa kaldırıp kurulumunu yaptım. Window 10'dan 11'e geçiş yaptım. Yazılımsal sorun olabilir diyerek.

Ekran görüntüsü 2023-07-20 230435.png
Güncel driver kurulu.

Mesajı yazdıktan 5 dk sonra actım pcyi ve oyuna girince video tdr failure mavi ekran yedim.

Yarın RAM'leri ve ekran kartını arkadaşımın bilgisayarına takıp bir deneyeceğim. Ben bu bilgisayarı kullanamıyorum çöpe atacağım o dereceye getirdi beni.

21/07/2023 güncelleme.
İşlemciyi stress testine soktum 1 saattir hiçbir şey yok ekran kartını taktığımda sıkıntı oluyor anakartta vga_led ışığı yanıyor.

Ekran kartı başka PC de şu an hiçbir sıkıntı olmadan çalışıyor.

Son düzenleme:
Söylediklerimi yapın güncel kurun demedim. Verdiklerimi uygulayın.
Ekran kartında sorun zaten genelde yazılımsal olsa da donanımsal olma ihtimaline karşı indirgiyorum diğer şıkları. RAM'lerle çok fazla oynamayın. BIOS'u default hale getirin bir işlem yaptıysanız. Değişmez ise uygun olan XMP profillerini deneyin.

Söylediklerimi yapın güncel kurun demedim. Verdiklerimi uygulayın.
Ekran kartında sorun zaten genelde yazılımsal olsa da donanımsal olma ihtimaline karşı indirgiyorum diğer şıkları. RAM'lerle çok fazla oynamayın. BIOS'u default hale getirin bir işlem yaptıysanız. Değişmez ise uygun olan XMP profillerini deneyin.

Ekran kartını başka bilgisayarda 24 saatten fazla kullanıldı hiçbir sorun olmadı fakat ben huylandım karttan satışını gerçekleştirdim. Yerine başka bir kart taktık test ediyoruz. Şu an her şey stabil gidiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı