Minik bir klima nasıl yapılır?

Evet hocam kötü bir durum, doğruyu söyleyeni Technopat'dan kovuyorlar. Kaç kişi öyle gitti. Vionom peltier olayı ise aynı ortam değil de dış ünite falan düşünüyordu ama öncelik o değil. Onun fanı kuvvetli, kontra fan diyordu basıncı yüksekmiş (ne işe yarayacak bilmiyorum faydası var herhalde ) neyse işte ilk başta portatif olarak düşünüyor ileri zamanda gelişmeye açık. Tek peltier değil birden fazla olacak ama hepten projeyi anlatmayayım fikir olsun diye söyledim burada. Aramızda bir projeydi.
Buz olayı kesinlikle fake cidden işe yaramıyor. Peltier çalışma yönünden daha mantıklı ortada daha uzun ömürlü bir şey var. Buz gibi erimiyor, uzun bir döngüsü var. Sıcak tarafı ileride dış üniteye bağlandığında daha verimli olur, tabi bu durumda aynı havayı tekrar odaya verecek, ama buradaki amaç evi soğutmak değil karşısına oturan kişiyi soğutmak.

Bizim anlamadığımız bir nokta var, peltier kutup degistirirsek yönleri de değişir mi? Veya kutupsuz gibi mi bunlar?

Bizim anlamadığımız bir nokta var, peltier kutup degistirirsek yönleri de değişir mi? Veya kutupsuz gibi mi bunlar?
Peltier'i ters polarlarsanız soğuk ve sıcak yüzleri yer değiştirir. Kırmızı kabloya artı, siyah kabloya kısa süreli eksi verip denediğinizde hangi yüzler sıcak ve soğuk oluyor onu belirleyebilirsiniz. Bu normal polaritesidir. Peltier'i sıcak tarafına soğutucu bağlamadan çalıştırırsanız çok kolay bozulur. Bu yüzden kısa süreli ve test amaçlı denemek dışında soğutucusuz bırakmamak lazım.

Bizim planımız kutupları değiştirip kışın ısıtma yazın soğutma olarak kullanmaktı. Polarize kelimesini kullanacaktım yanlış yazarım diye çekindim.

Sıcak tarafı sogutucusuz bırakmaz, fan ile dener yapacaksa da.

Bizim hoca TÜBİTAK'ta klima yaptırdıydı. Plastik bir kutunun üstüne vantilatörü takın. Dışına da delik açın. İçine buz koyun. Cidden soğutuyordu. Sınıf serinliyordu.

Kanka kaliteli soğutucu bloğu bile olsa altındaki suyu kaynattığını biliyorum aletin. Kaliteli bir sistem kurmazsan yakarsın.

Sıkıntı o zaman yani, hiç uğraşmayıp adam akıllı bir vantilatör alayım ben en iyisi.

Kral ben kızgın atmadım yanlış anlaşılma oldu sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…