Affansen
Kilopat
- Makaleler
- 1
Evet hocam kötü bir durum, doğruyu söyleyeni Technopat'dan kovuyorlar. Kaç kişi öyle gitti. Vionom peltier olayı ise aynı ortam değil de dış ünite falan düşünüyordu ama öncelik o değil. Onun fanı kuvvetli, kontra fan diyordu basıncı yüksekmiş (ne işe yarayacak bilmiyorum faydası var herhaldeKötü oluyorum ben doğruyu söyleyince. Peltier ile ben de çok uğraştım zamanında. Aynı ortama sıcak havayı tekrar bıraktığımız sürece elektrik, para ve emek israfı oluyor sadece. Zaten soğutması yavaş bir cihaz. O büyüklükte bir blok uzun sürede soğutulsa bile üzerine üflendiği anda çabucak ısınır. Üflenen havayı soğutabilecek kadar ısı soğurması mümkün değil. Peltier videosu beş para etmez ve yanıltıcı bir videodan başka bir şey değil ama bunu kanıt diye atmış bir de.Konu sahibinin düşüncesi bundan da kötü işlevsellik bakımından. Basit tüplerin içinden soğuk su geçirerek ortam soğutmayı geçtim, serinlik hissi bile almak pek mümkün değil ama inanmak istemiyorlar. O sıvının emeceği ısı ne olacak ki soğutma sağlasın. Gereksiz beklentiye girip, zaman ve para israf etmesin istedim konu sahibi ama ters tepti. Ben teknik olarak olmaz diyorum, adam dayanaksız bir şekilde kızgın basıyor. Kendince tepki veriyor.
![]()

Buz olayı kesinlikle fake cidden işe yaramıyor. Peltier çalışma yönünden daha mantıklı ortada daha uzun ömürlü bir şey var. Buz gibi erimiyor, uzun bir döngüsü var. Sıcak tarafı ileride dış üniteye bağlandığında daha verimli olur, tabi bu durumda aynı havayı tekrar odaya verecek, ama buradaki amaç evi soğutmak değil karşısına oturan kişiyi soğutmak.

Bizim anlamadığımız bir nokta var, peltier kutup degistirirsek yönleri de değişir mi? Veya kutupsuz gibi mi bunlar?