Mining devrinin bitmesi

İnternette grafik olmasa inanacağız dediğine. ETH maksimum 4800 doları gördü o da 1-2 günlük. Kalan zamanda hep 2-3 bin civarında gezindi.

Eki Görüntüle 1418978
5 yerine 6'ya basmışım. Telefonun ekranı küçük biraz. 4.800 dolar seviyesinde nispeten uzun bir süre boyunca durdu ki o günlerde ortalama bir kartın günlük getirisi 40 lirayı aşıyordu ve enflasyona sorunu yoktu. 1 veya 1.5 sene sonra tekrar aynı seviyelere gelebilir belki.

Büyük tesis şeklinde çalışan adamlara bir şey olmaz nedeni adamlar zaten yapacakları parayı 3-4 kat yaptılar yani çöpe atsalar kartları yine sıkıntı olmaz ama yeni giren kişiler kötü etkilendi bu durumdan yoksa benim tanıdığım var bilişim öğretmeni 116 kart ile yapıyor sağlam para kaldırmıştır şimdiye kadar tüm kartlar RX 5700XT modeli olması lazım.

Arkadaşlar az mantık yahu. Ekran kartı fiyatları düşecek dediğimde gülüyorsunuz da düşecek cidden. Mining olayı azalınca piyasadaki ekran kartı arzı artacak. Tamam dolardan dolayı pahalılık devam edecek ama bir de dolar pahalılığının üstüne düşük arz ve mining pahalılığını eklerseniz iyice uçar kart fiyatları. En azından sadece dolar etkeni olacak şimdi.

Mining biteli aylar oluyor. Eth tamamen 2.0 a geçtiğinde de bir sürü coin piyasadan silinecek. Hesabı açtığımdan beri mining bitecek diyordum millet “yok işte eth bitince başka coinleri kazarız” diyorlardı. Alın kazın bakalım. Kartı 20 senede amorti edersiniz belki. Birde aptal aptal “lhr kilidi kırıldı fiyatlar yine uçacak” diye panik pompalıyorlardı kıt kafalarıyla.

Türkiye'de yaşıyor olmanız ve tek kartla bu işi yapıyor olmanız, gerçeklerle uyuşmuyor.

Söyle ki ETH'nin düştüğü su götürmez bir gerçek değil mi? 4.6k'dan 1k'ya kadar düştü neredeyse. Bunu borsalardaki durumlardan takip ediyoruz. İnsanlar parasını coinden çekip dolar faizine yatırıyor. Burası tamam.

Peki mining bittiğini nereden anlayabiliriz? Örneğin ETH zorluğundan. Ağdan madenciler çıkmaya başlar ve yeni madenciler de girmez ise, zorluk düşer. Bunu da Ethereum Difficulty Chart'dan görebiliriz.

Gördüğün üzere ağa başka madenciler girmeye devam ediyor ve madenciler çıkmıyor, zorluk artmaya devam ediyor.
Yani bir şeyin bittiği yok. Keza ETH 2.0'da belirsiz bir tarihe ertelendi.
ETH 2019'da 200dolardan 2 yıl sonra 4800'leri gördü değil mi? O dönem kazmayı bırakmayanlar deli para kaldırdı. Yine asıl bu dönemde uzun vadede kazıp satmadan biriktirmek gerek, 5-10k arası tekrar zıpladığında keşke dememek için...

Son düzenleme:
Takip ettiğim son 10 yıl boyunca, her kripto düşüşlerinde insanların çıkıp ''kripto bitti, mining battı'' gibi söylemler sıkıcı olmaya başladı gerçekten. İnanın 1-2 yıl öncesine kadar ben de buna inanıyordum ama yok öyle bir şey. İçine düştüğümüz bu dijital çağda, dijital paraların biteceğini söylemek ya da düşünmek akla ziyan, yapmayın böyle.

Ne mining biter ne de kriptonun artışı. Sadece zaman zaman barajları doldur boşalt süreçleri olacaktır.

Maksat muhabbet olsun diye düşünüyorsanız, bunu kriptoların zorluk seviyelerinin artışı, bu bağlamda eski donanımların (GPU'ların) çöp olabileceği üzerinde tartışın bence. Anlayacağınız mining bitmez, zorluk seviyeleri artar, kapitalizmi doyurmak için donanım yenilemesine gidilir her zamanki gibi.

Tavsiyem (sorumluluk kendilerinde olması kaydıyla) BTC-ETH alın, paranız varsa ve 3-5 kazanmak istiyorsanız tabi.
BTC 20 bin $ seviyelerini de gördükten sonra, onu hiç bir şey durduramaz artık diye düşünüyorum.

Ben de 4 kartlı rigin fişini çektim, şimdilik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…