Mining için 1080 Ti vs 5600XT vs RX580 vs Vega 56 vs RTX2070

MTurkmn

Megapat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, mining yapacağım. NiceHash sitesinde baktığımda 1080 Ti ekran kartı bayağı kâr bıraktığını gördüm. Bu kart gerçekten bırakıyor mu, almaya değer mi?

Şu an da bende Vega 56 var. Yoksa RX580'li sistem mi yapmam daha mantıklı olur. Çözemedim bir türlü. Öneriniz ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eth mining için ;
rx 580 - 32.74 MH/s, 84 W
rx 5600xt - 37.9 MH/s, 91 W
rx vega64 - 49.25 MH/s, 170 W
gtx 1080ti - 49.04 MH/s, 230 W
rtx 2070 - 36.76 MH/s, 160 W

Verdiğim değerler yaklaşık değerler olup OC ile değişebilir. Fikir vermesi açısından yazdım . Kartın piyasa fiyatı yaktığı elektiriği hesaplayıp karlımı değilmi sizin karar vermeniz lazım.

Eth mining için ;
rx 580 - 32.74 MH/s, 84 W
rx 5600xt - 37.9 MH/s, 91 W
rx vega64 - 49.25 MH/s, 170 W
gtx 1080ti - 49.04 MH/s, 230 W
rtx 2070 - 36.76 MH/s, 160 W

Verdiğim değerler yaklaşık değerler olup OC ile değişebilir. Fikir vermesi açısından yazdım . Kartın piyasa fiyatı yaktığı elektiriği hesaplayıp karlımı değilmi sizin karar vermeniz lazım.

Siz hangi kart veya kartlar ile mining yapardınız yerimde olsanız ?

Ben yukarıda Vega64 yazmış fakat siz Vega56 sormuşunuz düzelteyim hemen
RX Vega56 - 47.52 MH/s, 165 W

Sorunuza gelecek olursak kartların piyasa fiyatlarını bilmiyorum maalesef. Şu an miningden dolayı fiyatlar aşırı artmış durumda. Akakçe sitesinden en ucuz bulayım diye arattığımda sadece 580 ile 5600XT çıkıyor. Birine 7, 5bin diğeri 10bin TL :) (5600XT kartım vardı 2K alıp 2,5 satmıştım vakti zamanında :)
Şimdi bir 5600XT alacak olsak 10bin TL'ye hesaplayalım ne kazanacağımızı.
0.79 TR/kWh elektrik giderini de hesaba kattığımda şu an için ( anlık değişebilir değerler gelecekte ne olur bilemem ) 23.6 TL kazandırıyor. Buradan hesaplarsak 10bin TL masrafımızı çıkartmak için kartı 423 gün çalıştmamız gerekecek, yani 14 ay. Bence mantıklı değil ucuza kart bulursan olabilir ama bu kadar yüksek fiyata kart alacağına 10bin TL'lik BTC al, 14 ay bekle daha çok kar edersin gibime geliyor ama bu benim görüşüm işte kimine görede benim dediğim mantıksız gelebilir. Sen kendin karar vermelisin yatırım kararını :)

Ben yukarıda Vega64 yazmış fakat siz Vega56 sormuşunuz düzelteyim hemen
RX Vega56 - 47.52 MH/s, 165 W

Sorunuza gelecek olursak kartların piyasa fiyatlarını bilmiyorum maalesef. Şu an miningden dolayı fiyatlar aşırı artmış durumda. Akakçe sitesinden en ucuz bulayım diye arattığımda sadece 580 ile 5600XT çıkıyor. Birine 7, 5bin diğeri 10bin TL :) (5600XT kartım vardı 2K alıp 2,5 satmıştım vakti zamanında :)
Şimdi bir 5600XT alacak olsak 10bin TL'ye hesaplayalım ne kazanacağımızı.
0.79 TR/kWh elektrik giderini de hesaba kattığımda şu an için ( anlık değişebilir değerler gelecekte ne olur bilemem ) 23.6 TL kazandırıyor. Buradan hesaplarsak 10bin TL masrafımızı çıkartmak için kartı 423 gün çalıştmamız gerekecek, yani 14 ay. Bence mantıklı değil ucuza kart bulursan olabilir ama bu kadar yüksek fiyata kart alacağına 10bin TL'lik BTC al, 14 ay bekle daha çok kar edersin gibime geliyor ama bu benim görüşüm işte kimine görede benim dediğim mantıksız gelebilir. Sen kendin karar vermelisin yatırım kararını :)
Evet hocam. Öneriniz için teşekkür ederim. Ancak ben kısa vade değil, uzun vadede düşünüyorum. Bu arada sıfır değil, 2.el bakıyorum.
2.El fiyatları da ortalama 5 ile 7,5K arasında değişiyor.

2. el dikkat et hem garanti süreleri dolmak üzere olabilir hemde kullanımdan dolayı yıpranma ve bozulma potansiyelleri yüksek. Hele birde alacağınız kartla mining yapıldıysa hepten yorulmul olabilir kart . Bunların dışında 5 bin tl güvenebileceğim bir kart olsa bende alıp mining yapardım .

Ek bilgi eğer ETH madenciliği yapacaksan 4gb üstü bir kart alman gerek yani rx580'in 4gb olan modeli ve 8gb olan modeli var .Satın alırken dikkat edin .

2. el dikkat et hem garanti süreleri dolmak üzere olabilir hemde kullanımdan dolayı yıpranma ve bozulma potansiyelleri yüksek. Hele birde alacağınız kartla mining yapıldıysa hepten yorulmul olabilir kart . Bunların dışında 5 bin tl güvenebileceğim bir kart olsa bende alıp mining yapardım .

Ek bilgi eğer ETH madenciliği yapacaksan 4gb üstü bir kart alman gerek yani rx580'in 4gb olan modeli ve 8gb olan modeli var .Satın alırken dikkat edin .
Evet 8Gb alıcam. RX580'lerde de 8 gb bakıyorum. genelde garantili ve mining yapılmamış diyenler oluyor onlara bakıyorum. Ama aklımı 1080Ti aşırı derecede çeldi. Yani bende vega 56 var ve 3 4 kart ile yapmayı düşünüyorum. Tabi aciliyeti yok. Belli bir bütçem var. Bu bütçe çerçevesinde ne kadar uyguna kart bulabilirsem denemek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı