Arkadaşlar merhaba,
Bu işlere yeni giriyorum. 2 adet 2060 ekran kartım var. 2 adette 3060 Ti almayı düşünüyorum. Şu an için 4 kartla devam edeceğim, ileri için bir yatırım olmayacak. O yüzden 4 kart için anakart işlemci ve RAM ne almalıyım? Özellikle anakart konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlemci ve RAM kolay zaten.
Anakart ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
24 saat çalışacak bir sistem için kararlılık ve sağlamlık çok önemli. Yıllardır mining yapan ve bu konuda çok çeşitli donanımlar kullanmış birisi olarak bu konuya ekran kartlarından daha fazla özen göstermeni tavsiye ederim. Daha ucuzları elbet var ve kolaylıkla yapabilirsin ancak benim önerim yine de bu yönde.
24 saat çalışacak bir sistem için kararlılık ve sağlamlık çok önemli. Yıllardır mining yapan ve bu konuda çok çeşitli donanımlar kullanmış birisi olarak bu konuya ekran kartlarından daha fazla özen göstermeni tavsiye ederim. Daha ucuzları elbet var ve kolaylıkla yapabilirsin ancak benim önerim yine de bu yönde.
Bir anakarta 3 adet 3060 Ti LHR bağlamak için anakartın hangi özelliklere sahip olması gerekiyor acaba? 3 tane PCI X16 slotu mu olması gerekiyor bu konuda bazı şeyler okudum da.
Biostar TB360-BTC PRO Ver.6x Intel LGA1151 DDR4 ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Biostar TB360-BTC PRO Ver.6x Intel LGA1151 DDR4 ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Ben illa 12'li sistem kuracağım diyorsan başka bir alternatif yok zaten. ROI süresini yükseltir ama anakarta bu kadar para vermek, bunun bir de işlemcisi rami var. 10 gpu takabildiğin all in one anakartlar 2500 lira civarında. Yarı yarıya fiyat farkı var.