Mining için hangi anakart alınmalı?

roif

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Bu işlere yeni giriyorum. 2 adet 2060 ekran kartım var. 2 adette 3060 Ti almayı düşünüyorum. Şu an için 4 kartla devam edeceğim, ileri için bir yatırım olmayacak. O yüzden 4 kart için anakart işlemci ve RAM ne almalıyım? Özellikle anakart konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlemci ve RAM kolay zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatı biraz fazla geldi hocam. Çünkü sadece mining için kullanacağım ve 4 ekran kartı kullanacağım. Daha uygun ne kullanabilirim onu arayışındayım.
Bu tarz eski çalışan bir anakart, işlemci, RAM alabilirsiniz. Bu anakarta 4 tane ekran kartı takabilirsiniz. Kazım performansı olarak fark olmuyor.

24 saat çalışacak bir sistem için kararlılık ve sağlamlık çok önemli. Yıllardır mining yapan ve bu konuda çok çeşitli donanımlar kullanmış birisi olarak bu konuya ekran kartlarından daha fazla özen göstermeni tavsiye ederim. Daha ucuzları elbet var ve kolaylıkla yapabilirsin ancak benim önerim yine de bu yönde.

Bu güzelmiş ileride mining de sorun çıkarda bırakırsam. 1 tane kartı kendime saklayıp oyun PC'si yapmayı düşünüyordum bu her türlü işimi görür.
24 saat çalışacak bir sistem için kararlılık ve sağlamlık çok önemli. Yıllardır mining yapan ve bu konuda çok çeşitli donanımlar kullanmış birisi olarak bu konuya ekran kartlarından daha fazla özen göstermeni tavsiye ederim. Daha ucuzları elbet var ve kolaylıkla yapabilirsin ancak benim önerim yine de bu yönde.

Bir anakarta 3 adet 3060 Ti LHR bağlamak için anakartın hangi özelliklere sahip olması gerekiyor acaba? 3 tane PCI X16 slotu mu olması gerekiyor bu konuda bazı şeyler okudum da.

Son düzenleme:

Mining için ucuz bir sistem arıyorken bu mesajınızı gördüm vazgeçtim. :)
Başka birinin önerdiğini görmüştüm. Mining için bu anakart için ne dersiniz?

Mining için ucuz bir sistem arıyorken bu mesajınızı gördüm vazgeçtim. :)
Başka birinin önerdiğini görmüştüm. Mining için bu anakart için ne dersiniz?

Ben illa 12'li sistem kuracağım diyorsan başka bir alternatif yok zaten. ROI süresini yükseltir ama anakarta bu kadar para vermek, bunun bir de işlemcisi rami var. 10 gpu takabildiğin all in one anakartlar 2500 lira civarında. Yarı yarıya fiyat farkı var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı