Mining ile beraber oyun için anakart önerisi

  • Konuyu başlatan GGWP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 701

GGWP

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2019
Mesajlar
260
Çözümler
3
Herkese iyi forumlar. Yakın zamanda mininge başlama kararı aldım ve hazır sistem satın aldım. Şu anki sistemimde ASUS Prime B450M-K II anakart ve XFX RX 5500 XT THICC II Pro 8 GB ekran kartı mevcut. Henüz mining hakkında çok az bilgiye sahibim. Önce bu konuda donanım ve ekipmanlarımı doğru seçmek istiyorum. Daha sonra yeni bir konu daha açıp mining hakkında sormak istediklerimi yazacağım.

Yapmak istediğim ise şöyle: Şu anda tek 8 GB olan kartla kazım yapmak, aynı zamanda 2 GB HD7770 ekran kartıyla gündelik işler ve e-spor oyunları oynamak. İlerisinde belki 1 veya 2 kart daha eklerim. Ama en az 1 ay tek kartla kazım yapıp kazanç vs. hesaplamam ve deneyim kazanmam lazım.

Şimdi bildiğim kadarıyla ekran kartı X16 slotuna takılıyor ama benim anakartımda 1 tane X16 slotu var. 2 adet PCI slotu olan bir anakart mı almam lazım? Çünkü 2 ekran kartını takıp, dediğim gibi birini mining diğerini oyunda kullanmak istiyorum. Yoksa riser denilen zımbırtı mı lazım? Şöyle bir şey duymuştum X1 slotu ile ekran kartının performansı azalıyor. X1 slotuma riser bağlarsam mining performansı düşük mü olur?

Şöyle H61 chipset bir anakart alıp, i3 3210 işlemci takmak var kafamda. Fakat 2 ekran kartı aynı anda hangi anakartlada çalışır bilmiyorum.

* 2 ekran kartı takmak için anakartım ile hangi yola gitmeliyim?
 
Riser alacaksın. PCI slotuna HD7770 i takıp monitorden kabloyu ona takacaksın. Riser ile PCI-e slotuna RX5500 ü takacaksın. Phoenix miner programını indireceksin. Bat dosyasını düzenlerken cüzdan adresinden önce GPUs 0 (0 rakamını sen kendin deneyerek bulacaksın. Bu 1 olur 2 olur) yazacaksın. Amaç HD7770 in miner yapmaya çalışmaması için (istesede yapamaz zaten)

What to Mine sitesinden kartın gelirini 3 aşağı 5 yukarı hesaplayabilirsin.
 
Bir adet uzun PCI slotu bir adet kısa PCI slotu bulunan herhangi bir anakartla bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bir adet riser alın. Rx 5500 XT'yi bunun üzerine takın ve küçük 1x dediğimiz slota takın. (Mining performansına etki etmeyecek ama oyun performansı ciddi anlamda düşer.) HD7770'i üstteki PCI-E x16 slotuna takın. Görüntüyü HD7770 üzerinden alın. Driver kurulumundan sonra NBMiner veya Phoenix Miner kullanarak mining yapabilirsin.
 
(Mining performansına etki etmeyecek ama oyun performansı ciddi anlamda düşer.)

Benim duyduğum performans kaybı o zaman miningde değil oyunda geçerli şimdi rahatladım. 😀

Driver kurulumundan sonra nbminer veya PhoenixMiner kullanarak mining yapabilirsin.

Hangisi ile kazdığım fark ediyor mu peki kazanç veya başka bir anlamda fark var mıdır stabilite vs.

Son olarak bu driver meselesi nasıl yapmam gerekiyor? Bitcoin için özel driver varmış blockchain driveri onu mu indirmem lazım yoksa normal kendi driveri mi kullanayım? Ek olarak bu BIOS modlaması yapılıyor bu modlama ne için ve benim yapmama gerek var mı?
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar selam, benim sorum da benzer sayılır. Asus Tuf Rtx 3060 Ti ve Asus Dual RTX 2080 ekran kartım var. Şuanki sistemimde ikisini takamıyorum ddr3 anakartım olduğu için. İkisini de çalıştırabilecek anakart bakıyorum hem 3D işlerim hem de boştayken mining yapabilmek için.
Şuan sistemde 1200hx psu var. Cpu için Ryzen 5900x düşünüyorum.
Önerileriniz neledir?
 

Geri
Yukarı