Mining rig ile ev ısıtmak

Elektriği hesaba katmamıza gerek yok, bu kartların getirdiği kazanç elektrik faturasını cüce bırakıyor çünkü. Her kart kendisini 7-8 ay civarında amorti eder zaten. 1660 Super kullanılsa bile, aylık ortalama 90 dolar geliri var. Mantıksız değil, ama çok ciddi bir işçilik ve risk gerektiriyor. Yapılabilir, ama o işçiliğe değer mi? Bunun cevabını veremem maalesef.

50 kart oralama 500-1000 lira arası bıraksa krallar gibi yaşayacak evi de tutarsınız ödemeleri de yaparsınız. Fakat siz ortaya çıkan ısıyı değerlendirmekten bahsederseniz aklınızda canlandırmanız için şöyle anlatayım;
1 ekran kartının işlemcisinin boyutu yaklaşık olarak 3x3 desek, 50 tanesini 30x15 Cm'lik bir kare oluşturur (bir sırada 10 tane olacak şekilde 5 sıra dizdim). Hemen burada bir aranot düşeyim neden sadece işlemcilerden bahsettiğimi soracak olursan ağırlıklı olarak ısı kaynağı bunlar bu yüzden buradan gidiyorum. Tüm bu işlemcilerin sabit 80 derecede çalıştığını düşünürsek yaklaşık bir elektrikli ocak kadar alanda 80 derecelik bir ısı kaynağımız oldu. Şimdi ekran kartlarını sadece işlemci olarak değil bir bütün olarak düşünürsek, bu ortaya çıkan ısı metaller ile şunla bunlar çeşitli kayıplara uğrayacak yani sen bu ısıyı direk ısınmak için kullanmaya kalksan bile çeşitli etkenler yüzünden belli ısı kayıpları olacak. Hadi olmadığını bile varsaysak eve koyduğun bir ufonun beşte birinden bile az ısı üretecek bir şey ile evi ısıtamazsın diye düşünüyorum.

Emen burada bir aranot düşeyim neden sadece işlemcilerden bahsettiğimi soracak olursan ağırlıklı olarak ısı kaynağı bunlar bu yüzden buradan gidiyorum.
Mining yaparken ısı kaynağı GPU'nun kendisi değil, bellekler olur.
Tüm bu işlemcilerin sabit 80 derecede çalıştığını düşünürsek
Bellekler bu sıcaklıklara belki ulaşabilir ancak mantıklı yapılan bir mining işleminde GPU kesinlikle o sıcaklıklara çıkmaz.

Mining yaparken ısı kaynağı GPU'nun kendisi değil, bellekler olur.

Bellekler bu sıcaklıklara belki ulaşabilir ancak mantıklı yapılan bir mining işleminde GPU kesinlikle o sıcaklıklara çıkmaz.

Bellekleri toplasanız da biraz daha büyük olmakla birlikte yine yaklaşık o kadar bir boyut çıkar diye düşünüyorum. Yani uzun süre uğraşılsa bile bir çaydanlık su kaynatmaz .

Ooooo birçok mesaj gelmiş, ben bu kadar ilgi geleceğini düşünmemiştim. Hepinizin yorumlarını okuyorum hemen

Olabilir fakat ev için yeterli mi bilemiyorum. İşleyiş olarak garantisi var mı onu da bilemiyorum. Ortalama bir odada kasa, laptop ve 107 ekran TV'yi beraber çalıştırınca ortalama bir kış gününde terleyip cam açmışlığım oldu. Kasa sıcaklıklarım normal ve normal altında seyrediyor genelde. Laptop ise genel olarak 65 derece sıcaklığında çalışıyor. TV ise 45-50 derece arası bir sıcaklığa sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…