Bilgisayarımda mining virüsü olduğundan şüpheleniyorum. Kaspersky Total Security ile hızlı tarama yaptım. Birkaç tehdit buldu. Bilgisayarı defalarca kez yeniden başlatarak temizledim. Tehdit bulmayana kadar hızlı tarama yaptım. Şimdi tam tarama yapıyorum. Görev yöneticisinden ve MSI Afterburner'dan sistemin kullanım değerlerine baktım. Herhangi bir anormallik göremedim. Mining virüsünün olup olmadığını sistemin kullanım değerlerinden anlayabilir miyim? Kasada fan sesi de yok.
Hızlı tarama çok işe yaramaz, en azından tam tarama kadar sağlıklı değil. Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yapmanızı öneririm. Ek olarak kullanıma bakın, anormal bir durum varsa kendini belli eder zaten, donma, yavaşlama ve benzeri durumlar.
Evet anlarsın. Anormal GPU kullanan bir şey gözükmüyor ve performansta da düşüş yaşamıyorsan büyük ihtimal silinmiştir. Ama için rahat etmiyorsa format atabilirsin.
Güvenli moda alıp tam taramayı başlatırsan çok daha iyi olur(internet kapalı tabi).
Kursan sorun olmaz sadece kaspersky MBAM.exe diye Dosya Antivirus bölümünde gözüküyor ama virus olarak değil tabiki.
Güvenli moda alıp tam taramayı başlatırsan çok daha iyi olur(internet kapalı tabi).
Kursan sorun olmaz sadece kaspersky MBAM.exe diye Dosya Antivirus bölümünde gözüküyor ama virus olarak değil tabiki.