Mining virüsü nasıl anlaşılır?

kasar36

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. ASUS TUF A16 kullanıyorum. Laptopta miner virüs olduğunu nasıl anlayabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-26 221951.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-26 221951.png
    203,1 KB · Görüntüleme: 72
Selamlar. ASUS TUF A16 kullanıyorum. Laptopta miner virüs olduğunu nasıl anlayabilirim?

CPU GPU kullanımın anlık ya da PC açıldıktan bir süre sonra %100'e vuruyorsa virüs var demektir. İlgili virüs sistemi yorar yavaşlatır ve kullanımları fuller sistemi emmek üzere kurulu olduğu için buradan anlarsın. Kaynak izleyiciden sadece dosyayı bulursun sistemi Görev Yöneticisi'nden izle.

Bu programlar açıldığında programlar kendini kapatıyor diye biliyorum Kaspersky gibi kaliteli bir antivirüs deneyin.

CPU GPU kullanımın anlık ya da PC açıldıktan bir süre sonra %100'e vuruyorsa virüs var demektir. İlgili virüs sistemi yorar yavaşlatır ve kullanımları fuller sistemi emmek üzere kurulu olduğu için buradan anlarsın. Kaynak izleyiciden sadece dosyayı bulursun sistemi Görev Yöneticisi'nden izle.

Virüs kaliteliyse Görev Yöneticisi açıldığında direk kapanır.

Bu programlar açıldığında programlar kendini kapatıyor diye biliyorum Kaspersky gibi kaliteli bir antivirüs deneyin.

Virüs kaliteliyse Görev Yöneticisi açıldığında direk kapanır.

Öyle bir şey yaparsa zaten sistemde virüs olduğu anlaşılır KVRT ile temizlersin. Genelde öyle bir şey yapmazlar anlaşılmamak için.

Ekran kartını da kullanıyorlar hocam. Böyle bir durumu yaşamıştım. Hatta yediğim virüs bitcoinminer virüsüydü.

Ben zaten CPU GPU olarak belirtmiştim hocam onu diyorum CPU'yu kullanmaz demişsiniz bu yanlış. Rami bile kullanabilirler. Sanal sunucu için çeker kendisine bilemezsin.

Öyle bir şey yaparsa zaten sistemde virüs olduğu anlaşılır KVRT ile temizlersin. Genelde öyle bir şey yapmazlar anlaşılmamak için.
Zaten ben uzun süre anlamadım böyle bir şey olduğunu. Ekran kartımı güncelleyecekken normalde %50 civarında gezen derece %85 - %90'lara falan çıkmıştı. Ama CPU halen 8-9 derecelerindeydi.

Ben zaten CPU GPU olarak belirtmiştim hocam onu diyorum CPU'yu kullanmaz demişsiniz bu yanlış. Rami bile kullanabilirler. Sanal sunucu için çeker kendisine bilemezsin.
Tamam işte hocam bende sizinle aynı şeyi söylüyorum. Üçünü de kullanabilirler. Ama ekran kartını da kullanıyorlar.

Zaten ben uzun süre anlamadım böyle bir şey olduğunu. Ekran kartımı güncelleyecekken normalde %50 civarında gezen derece %85 - %90'lara falan çıkmıştı. Ama CPU halen 8-9 derecelerindeydi.

Sadece bitcoinminer yediğin için öyle olmuş. Miningin türleri var. Virüslerin türleri olduğu gibi. CPU GPU RAM belki depolama bile kullananları var. Önemli olan anlamak ve temizlemek. Böyle bir durumda eskiden ComboFix işe yarardı. (bu yaşımı ortaya çıkarıyor) şimdi KVRT çalışıyor.

hocam burada sıkıntı varmı
1743019503408.png

PC açıldıktan sonra CPU %100 oluyor ama Kaspersky virüs tarama yapınca virüs çıkmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı