Selamlar. ASUS TUF A16 kullanıyorum. Laptopta miner virüs olduğunu nasıl anlayabilirim?
Mining virüsü genellikle CPU ile alakası olmaz. Çoğunlukla ekran kartına yönlenerek kullanımı yükseltip arkadan sizin ekran kartınız sayesinde para kazanıyorlar.Selamlar. ASUS TUF A16 kullanıyorum. Laptopta miner virüs olduğunu nasıl anlayabilirim?
CPU GPU kullanımın anlık ya da PC açıldıktan bir süre sonra %100'e vuruyorsa virüs var demektir. İlgili virüs sistemi yorar yavaşlatır ve kullanımları fuller sistemi emmek üzere kurulu olduğu için buradan anlarsın. Kaynak izleyiciden sadece dosyayı bulursun sistemi Görev Yöneticisi'nden izle.
Mining virüsü genellikle CPU ile alakası olmaz. Çoğunlukla ekran kartına yönlenerek kullanımı yükseltip arkadan sizin ekran kartınız sayesinde para kazanıyorlar.
Ekran kartını da kullanıyorlar hocam. Böyle bir durumu yaşamıştım. Hatta yediğim virüs bitcoinminer virüsüydü.Mining ne zamandan beri sadece GPU üzerinden yapılıyor. CPU'yu da encrypt decrypt için kullanırlar zor değil.
Bu programlar açıldığında programlar kendini kapatıyor diye biliyorum Kaspersky gibi kaliteli bir antivirüs deneyin.
Virüs kaliteliyse Görev Yöneticisi açıldığında direk kapanır.
Ekran kartını da kullanıyorlar hocam. Böyle bir durumu yaşamıştım. Hatta yediğim virüs bitcoinminer virüsüydü.
Zaten ben uzun süre anlamadım böyle bir şey olduğunu. Ekran kartımı güncelleyecekken normalde %50 civarında gezen derece %85 - %90'lara falan çıkmıştı. Ama CPU halen 8-9 derecelerindeydi.Öyle bir şey yaparsa zaten sistemde virüs olduğu anlaşılır KVRT ile temizlersin. Genelde öyle bir şey yapmazlar anlaşılmamak için.
Tamam işte hocam bende sizinle aynı şeyi söylüyorum. Üçünü de kullanabilirler. Ama ekran kartını da kullanıyorlar.Öyle bir şey yaparsa zaten sistemde virüs olduğu anlaşılır KVRT ile temizlersin. Genelde öyle bir şey yapmazlar anlaşılmamak için.
Ben zaten CPU GPU olarak belirtmiştim hocam onu diyorum CPU'yu kullanmaz demişsiniz bu yanlış. Rami bile kullanabilirler. Sanal sunucu için çeker kendisine bilemezsin.
Zaten ben uzun süre anlamadım böyle bir şey olduğunu. Ekran kartımı güncelleyecekken normalde %50 civarında gezen derece %85 - %90'lara falan çıkmıştı. Ama CPU halen 8-9 derecelerindeydi.
CPU GPU kullanımın anlık ya da PC açıldıktan bir süre sonra %100'e vuruyorsa virüs var demektir. İlgili virüs sistemi yorar yavaşlatır ve kullanımları fuller sistemi emmek üzere kurulu olduğu için buradan anlarsın. Kaynak izleyiciden sadece dosyayı bulursun sistemi Görev Yöneticisi'nden izle.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.