Mining virüsü nasıl anlaşılır?

Hakan scofield

Femtopat
Daha fazla  
2 gündür ekranıma aşağıdaki gibi şeyler geliyordu dün antivirüs programına tarattim (malware+Windows Defender) hiçbir virüs bulamadi en sonunda Görev Yöneticisi'nden buldum mshta.exe diye bir dosya sildim artık gelmiyor ama boştayken arada %10-%20-%50 oluyor 45-50 derece arası gidip geliyor mining virüsü var mıdır? (RTX 4060)

IMG20250630172900.jpg

% Kullanımları anlık oluyor bu arada oyun indirdiğim için olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gündür ekranıma aşağıdaki gibi şeyler geliyordu dün antivirüs programına tarattim (malware+Windows Defender) hiçbir virüs bulamadi en sonunda Görev Yöneticisi'nden buldum mshta.exe diye bir dosya sildim artık gelmiyor ama boştayken arada %10-%20-%50 oluyor 45-50 derece arası gidip geliyor mining virüsü var mıdır? (RTX 4060)

Eki Görüntüle 2525161

Anlık oluyorsa istisnai durumlar söz konusu olabilir siz gene de alternatif olarak Kaspersky ile tam tarama yapın.

Eki Görüntüle 2525161

Bunu anlamanın yolu Autoruns yazılımı ile tüm uygulamalara göz gezdirmektir.
Autoruns: Autoruns - Sysinternals

Burada şüpheli gördüğünüz (Not Verified) olan her şeye göz gezdirmelisiniz genel olarak az görülür (Not Verified) değeri ancak yine de bir göz gezdirin.

Ayrıca Windows + R tuşlarına basıp gelen ekrana "CMD" yazdıktan sonra "tasklist" yazıp gelen tüm her şeyi not defteri olarak buraya yüklerseniz net analiz yapabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı