Mining işleminden vergi alınmıyor fakat gelir oluşacağı için vergi dairesinin sizi arayıp vergiye bağlamaları muhtemel. Daha önce yüksek miktarda kazanç sağlayan bir arkadaşın başına gelmişti.
Ayda 400TL kazanacak birini vergiye bağlayacaklarını sanmıyorum. Kaç tane miningci arkadaş tanırım çok iyi para kazanıyorlar ancak hiçbir şekilde vergi vermiyorlar.
Ayda 400TL kazanacak birini vergiye bağlayacaklarını sanmıyorum. Kaç tane miningci arkadaş tanırım çok iyi para kazanıyorlar ancak hiçbir şekilde vergi vermiyorlar.
Yani ağa takıldıktan sonra isterseniz 20₺ kazanın devletin nelerden nasıl vergi çıkarmaya çalıştığını siz biliyorsunuz. Yaşınız 18'i geçiyorsa, sigortanız yoksa diyelim 2 senede 5000₺-10000₺ kazandınız sizi arayıp bu kazancı nasıl sağladığınızı, gelir vergisini verip vermediğinizi sorarlar. Daha yüksek miktarlarda, ceza olayı da var. Zaten o denli yüksek kazançlarda kişiler şahıs şirketi açıp gelir gösteriyor. Aynı şekilde elektrik faturasını vs. gider olarak gösterip her şeyi yasal şekilde hallediyor. Mining işlemine ayrı olarak bir vergi ödemiyorsunuz. Bu bahsettiğim klasik gelir vergisi olayı.
Çok teşekkür ederim son olarak ben hiç anlamıyorum ne yapmam lazım kazmak için hayatımda ilk defa yapacağım sıfırdan anlatan bir video falan var mı tavsiye ettiğin oradan bakarak yapayım dostum?
Çok teşekkür ederim son olarak ben hiç anlamıyorum ne yapmam lazım kazmak için hayatımda ilk defa yapacağım sıfırdan anlatan bir video falan var mı tavsiye ettiğin oradan bakarak yapayım dostum?
Birazdan atayım hocam. Siz konu açın ben oraya videoyu atayım, hem size de yardımcı olurum benim de kendi çapımda 2 kartlık bir sistemim var. Tabii açtığınız konuya beni etiketlemeyi unutmayın.
On binlerce lira kazanmıyorsanız sıkıntı yok. Ama kazanıyorsanız yaptığınız şeyi bir iş olarak değerlendirip vergilendiriyorlar. Konuttaki elektrik tüketimiyle de öyle devasa kazançlar elde etmeniz mümkün değil. O yüzden rahat olun.
Birazdan atayım hocam. Siz konu açın ben oraya videoyu atayım, hem size de yardımcı olurum benim de kendi çapımda 2 kartlık bir sistemim var. Tabii açtığınız konuya beni etiketlemeyi unutmayın.