Mining Yapılan Ekran Kartı Neden Alınmamalı?

Daha fazla  
Sosyalde ''Mining nedir?'', ''Nasıl yapılır?'' sorularına cevap bulabiliriz. Mining yapılan kartın alınmaması ile ilgili bilgi de var.

Peki neden alınmamalı bu kartlar? BIOS'un değiştirildiğini biliyoruz. Daha sonra eski haline getiriliyor. Fiziksel olarak anlamak imkansız bildiğim kadarıyla. Performans olarak nasıl sorun yaşanır?

Mesela bütçesi kısıtlı birisi normalde RX 560 alabilecekken mining yapılmış bir RX 480-580 var diyelim aynı fiyata. Ya da işin Nvidia tarafı GTX 1060 gibi bir kart alabilecekken mining yapılmış GTX 1080 var aynı fiyata diyelim. Tercih edilir mi? Ya da kesinlikle uzak mı durulmalıdır?

7/24 %100 yükte ve yüksek sıcaklıklarda çalışıyor kartlar. Her kartın bir çalışma ömrü var. 7/24 bu tür bir çalışma sonrası ömrü bir hayli kısalmış oluyor.
Kullanıcının tercihine bağlı. Dürüst bir satıcı bulup kısa süreli kullanılmış bir kart bulabilirseniz, alınabilir.

Her kartın bir çalışma ömrü var. 7/24 bu tür bir çalışma sonrası ömrü bir hayli kısalmış oluyor.
Ömrünün kısalmasından kasıt nedir? Bu sadece performans düşüşü olarak mı karşımıza çıkar ileride, yoksa kartın tamamen kullanılamaz hale gelmesi mi demektir? Ya da stabilite sorunu mu yaşarız? Bu olasılıkların hepsi de söz konusu olabilir mi?

300 KM yol kat etmiş bir arabanın motor durumunu dışarıdan nasıl anlayamıyorsan bu da aynı şey. Paraya kıyıp daha gencini almak gerek. Az olsun temiz olsun.
Metafor olarak karşılığı bu şekilde düşünülebilir. Fakat benim almak istediğim cevap ne ile karşılaşılacağı konusunda. KM'si yüksek bir araç mesela yağ yakar, kaporta sorunları vardır vs. Ekran kartında ne ile karşılaşırız? Mesela sadece performans düşüşü olacaksa %10-20 civarı bile olsa kabul edilebilir. Ama kart tamamen kullanılamayacak hale gelirse parayı çöpe atmak gibi bir risk var.

Her türlü şey olabilir. İnsan 70 yaşına gelince çeşitli hastalıklar meydana geliyor bir yerden patlak veriyor. Bunu performans kaybı olarak görme. Çeşitli sorunlarla birlikte 1 2 seneye kalmaz tamamen kart gider.

5 ay mining görmüş gtx 1070 aldım, 1 aydır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Satan kişi bana dürüstçe 5 ay mining yaptığını ama bios uyla oynamadığını ve kartı overclock yerine gücünü yüzde 88 e düşürdüğünü söyledi. Overclock yerine downclock yaparak kartın elektrik sarfiyatı çok düşük oluyormuş hemde kart fazla yorulmuyormuş

Ortalama bir gamer 1050 ti ile günde örneğin 5 saat oyun oynuyor. Adam kartı 1 yıl boyunca her gün düzenli olarak 5 saat yormuş. Bu 1050 Ti'ın 24 saatin 5 saati 100% güçle çalıştığı anlamına gelir. Bu kart 1500 TL. Bir de mining yapılmış bir 1050 Ti var. 1 sene boyunca günde 5 saat değil günün 24 saati sabah akşam demeden 100% güçle çalışmış. Buda kart 1 sene boyunca full-time çalışmış, yorulmuş demektir. Bu kart ise 1000 TL. Bu sadece ekran kartlarında değil, her teknolojik ürünün bir ömrü vardır ve bu ömrüde aslında kullanıcının kullanış biçimi, ne kadar kullandığı belirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı