Satıcının söylediğine göre 2 ay yapılmış arkasinda güvenlik etiketi vs var ama pek guvenemedim. Uzun vadede sorun çıkartır mı? Model 5600XT Mech alirken ne testleri kac dakika yapayim ve kac derece cikarsa alayim? Nelere dikkat edip almam lazım?
Bugün mining ve miningli ekran kartları hakkındaki bazı yanlışları ve miningli kart alınırken dikkat edilmesi gerek şeyleri ele alacağız. 1. Mining nedir? Mining ekran kartlarının kripto borsasındaki bir coine bilgisayar gücü satıp karşılığında para almasıdır. 2. Miningli kart garanti dışımı...
Uzun süre yapılmamış ve sıcaklık değerleri iyiyse alınır kozmetik olarak durumuna bakın temizliği vs düzenli yapılmış mı? Furmark testi hotspot sıcaklığı ve normal sıcaklığı fan yüzde kaç dönüyor aynı modeli referans alarak karşılaştırın ve ayriyeten VRAM sorunu çok fazla oluyor VRAMleri yük altına sokmanızı tavsiye ediyorum uzun süre mining yapıp kendi evinde kullanan çok insan var.
Bugün mining ve miningli ekran kartları hakkındaki bazı yanlışları ve miningli kart alınırken dikkat edilmesi gerek şeyleri ele alacağız. 1. Mining nedir? Mining ekran kartlarının kripto borsasındaki bir coine bilgisayar gücü satıp karşılığında para almasıdır. 2. Miningli kart garanti dışımı...
Uzun süre yapılmamış ve sıcaklık değerleri iyiyse alınır kozmetik olarak durumuna bakın temizliği vs düzenli yapılmış mı? FurMark testi hotspot sıcaklığı ve normal sıcaklığı fan yüzde kaç dönüyor aynı modeli referans alarak karşılaştırın ve ayrıyeten VRAM sorunu çok fazla oluyor VRAM'leri yük altına sokmanızı tavsiye ediyorum uzun süre mining yapıp kendi evinde kullanan çok insan var.
Kutusu var gayet temiz gozukuyor fotoğrafta kart yapilmamiştir muhtemelen FurMark ve hotspot testini gidince yapacağım VRAM yük altına nasıl sokabiliriz uygulama var mı?
Kutusu var gayet temiz gozukuyor fotoğrafta kart yapilmamiştir muhtemelen FurMark ve hotspot testini gidince yapacağım VRAM yük altına nasıl sokabiliriz uygulama var mı?
Hiçbir şekilde alınmaz (ücretsiz değilse tabii )
Şöyle düşünün bir lambanız var ve bu lambanızın 1000 saat ömrü var diyelim.
Bu 1000SAAT ömrünü 7/24 açık bırakıp aşırı ısıya maaruz bırakırsanız 1000 saate bile ulaşamayabilir.
Ama serin yerde günde 8 9 saat çalıştırırsanız 1000SAAT olmasa da ortalama 900saat çalışır.
Ona göre kararınızı verin.
Satıcının söylediğine göre 2 ay yapılmış arkasinda güvenlik etiketi vs var ama pek guvenemedim. Uzun vadede sorun çıkartır mı? Model 5600XT Mech alirken ne testleri kac dakika yapayim ve kac derece cikarsa alayim? Nelere dikkat edip almam lazım?
Ek: Lütfen bileşenlerin oksitlenmesine ve kararmasına dikkat edin eğer kararma ve yapışkan (erimiş) gibi bir durum var ise derhal uzaklaşın. (hiçbir türlü mining kartı önermiyorum!)
Fiyat iyiyse tabii ki alınır. Ekran kartını insan gibi düşünmemek lazım. Çalıştıkça hasar alan parçalar değil bunlar. Maksimum olacak şey 10 yıllık ömrü varsa 9 yıla düşer belki (en uç seneryo bu. yine de böyle bir şey olmaz muhtemelen). Kimse gidip de 9 yıl boyunca aynı kartı kullanmaz. Oyun oynamak kartı miningden çok kullanır bu arada bunu da unutmayın.