Mining yapılmış kart garanti dışı mıdır?

Makaleler
3
Bir YouTube teknoloji kanalında, servislerin kartın BIOS ayarları üzerinde ne kadar çalıştığı ve mining yapılıp yapılmadığını bildiğini söyledi. Böyle bir kartı alırsak, garantisi olsa bile garantiye gittiğinde geçersiz olma olasılığı nedir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam izlediğim bir videoya göre marka adı sanırım Zotac Ti emin değilim ama eğer mining yapılırsa garanti dışı edileceğini söylemiş galiba NVIDIA ekran kartıydı.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama kanal ismi veremiyorum belki yanlıştır :D

Yanlış bilgi, yuksek mh atilip kullanirken bozulursa ve garantiye giderse kart garanti bozulur.
Valla yukarıdaki videoda, adam serviste bunu görüyorlar, diyor. Ha miningci, önce bios atıp kullanıp sonra tekrar originalini yükleyip satmışsa o anlaşılır mı bilmiyorum.
Hayır, anlaşılmaz. Üzerine BIOS atılmadığı sürece olay yazılımsaldan ibarettir ve ilgili yazılım kaldırılırsa bile OC gider. Ancak BIOS atıldıysa garanti dışı kalır.
+
Hocam izlediğim bir videoya göre marka adı sanırım Zotac Ti emin değilim ama eğer mining yapılırsa garanti dışı edileceğini söylemiş galiba NVIDIA ekran kartıydı.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama kanal ismi veremiyorum belki yanlıştır :D
Sadece Zotac değil tüm markalar garanti dışı bırakır öyle bir durumda,

Sorun şu, adam macunu ve termal padi değiştirmese senin elindeyken bir süre sonra değitirmek gerekecek. Yok değiştirmişse, kartı açtığı için garanti dışı kalacak. İki ucu xxxlu değnek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı