Mining yapılmış kart neden alınmamalı?

Veli ÖZEN

Kilopat
Yer
sakarya
Daha fazla  
Meslek
organizatör
Öncelikle merhaba.
Naçizane fikrimi sunmak için konu açtım.
2. elden bir MSI GTX 1660 ekran kartı aldım önceki kartım MSI GTX 960 idi.
Gel gelelim GTX 1660ı takıp gerekenleri yaptım test ettim kart 80° ye geliyor FurMark'da 1080p 8X MSAA'da.
Termal bakımını vesaire yaptım biraz daha rahatladı. 70° sabit kaldı.
Lakin bu durum Max 1 hafta sürüyor 1 hafta sonra kart yine ısınmaya başlıyor. Ve GTA 5 olsun Black Desert olsun GTX 960 ile kullandığım aynı ayarlarda 960 kartım 63°yi. Bile görmezken 1660 ise 75°den düşmüyor. Kartı aldığım kişi oyun bilgisayarında kullanıldığını vesaire belirtmişti ama sanki mining yapılmış gibi duruyor fotoğraflarda karta bakarsanız bildiğiniz kızarmış.
Tam günahınıda almak istemiyorum kartın garanti etiketi sağlamdı hiç açılmamış. Eğer oyun bilgisayarında kullanıldıysa da sahibi hiç bakım yapmamış fakat kart temizdi toz yoktu.
Kısaca kart soğumuyor bence mining görmüş kartlarda bu şekilde sorun çıkaracaktır.

Ek olarak işlemci kenarlarındaki devrelerde eksiklik var orijinalimi bu şekilde yoksa eksik mi?
Kartın çalışmasında herhangi bir sıkıntı ya da anormallik yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20220804_101408.jpg
    IMG_20220804_101408.jpg
    287,8 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20220804_101413.jpg
    IMG_20220804_101413.jpg
    150,5 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_20220804_101428.jpg
    IMG_20220804_101428.jpg
    130,5 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20220804_101659.jpg
    IMG_20220804_101659.jpg
    94,5 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_20220804_102054.jpg
    IMG_20220804_102054.jpg
    144,1 KB · Görüntüleme: 83
Öncelikle merhaba.
Naçizane fikrimi sunmak için konu açtım.
2. elden bir MSI GTX 1660 ekran kartı aldım önceki kartım MSI GTX 960 idi.
Gel gelelim GTX 1660ı takıp gerekenleri yaptım test ettim kart 80° ye geliyor FurMark'da 1080p 8X MSAA'da.
Termal bakımını vesaire yaptım biraz daha rahatladı. 70° sabit kaldı.
Lakin bu durum Max 1 hafta sürüyor 1 hafta sonra kart yine ısınmaya başlıyor. Ve GTA 5 olsun Black Desert olsun GTX 960 ile kullandığım aynı ayarlarda 960 kartım 63°yi. Bile görmezken 1660 ise 75°den düşmüyor. Kartı aldığım kişi oyun bilgisayarında kullanıldığını vesaire belirtmişti ama sanki mining yapılmış gibi duruyor fotoğraflarda karta bakarsanız bildiğiniz kızarmış.
Tam günahınıda almak istemiyorum kartın garanti etiketi sağlamdı hiç açılmamış. Eğer oyun bilgisayarında kullanıldıysa da sahibi hiç bakım yapmamış fakat kart temizdi toz yoktu.
Kısaca kart soğumuyor bence mining görmüş kartlarda bu şekilde sorun çıkaracaktır.

Ek olarak işlemci kenarlarındaki devrelerde eksiklik var orijinalimi bu şekilde yoksa eksik mi?
Kartın çalışmasında herhangi bir sıkıntı ya da anormallik yok.

Yani hocam ya mining görmüş ya da kasanın soğutması berbatmış ayrı yeten bir fanda alıp kartın karşısına takabilirsiniz faydası olacaktır.

Biraz fazla ön yargılı yaklaşım olmuş. Benim kartım da mining değil, 1 yıllık ama 80'den aşağı değil bu sıralar :D
Doğrudur hocam lakin daha eski kartımda aynı ayarlarda çok daha düşük sıcaklık alıp bu kartın fazla ısınması garip geldi bana ilk sahibi nasıl kullandıysa görüldüğü üzere kart kızarmış. Bende mininge yordum tam yükde sürekli çalışıp bakımsız kalınca bu duruma gelmiştir gibime geliyor

Hocam bana kalırsa bunun karşılaştırılması biraz yanlış. Aynı çipli ekran kartlarının tasarımlarından dolayı bile aralarında büyük sıcaklık farkları oluşabiliyor. Mesela kimseye kalkıp da MSI Armor modelleri önerilmez, çünkü biliyoruz ki aşırı ısınan bir tasarımı var. Muhtemelen parçada ucuza kaçıldığı için gerçekleşiyor bu senaryolar.

Yani hocam ya mining görmüş ya da kasanın soğutması berbatmış ayrı yeten bir fanda alıp kartın karşısına takabilirsiniz faydası olacaktır.
Evet onuda yaptım hatta backplate in o kare kare olmuş kısmına termal pad koyup arka devrelerin ısısınıda dağıtma gibi bir sistem yaptım ve backplatein üstüne de extra fan koydum bakalım bugün yaptım termal bakımı ne kadar götürecek. Yibe tekrarladığı taktirde sağlam kaliteli termal macun deneyeceğim bu elimdeki çabuk kuruyor

@Veli ÖZEN hocam eğer pasajda satılan o büyük şırınga içindeki macundan sürdüyseniz onun kendine bile hayrı yok haberiniz olsun.

Bende Ideapad 510 var. 85 dereceye rahatlıkla ulaşırdı yük altında. MX-4 sürdükten sonra şaşırtıcı bir biçimde aynı hava koşullarında 65-70 dereceyi geçmiyor kolay kolay. Kaliteli macunlar güzel iş çıkarıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı