Mining yapılmış karttan neden uzak dur deniliyor?

ozNymN

Hectopat
Arkadaşlar mazur görün, bilmediğimden soruyorum. Herkes mining yapılmış, uzak dur demiş. Mining kartın ısısını sabit tutup daha az dongu yaptıran bir olay değil mi? Neden zararlı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam yükte 7/24 çalışan, yıpranmış bir karttan bahsediyorsunuz. Kimileri yıllarca yapıyor bunu. Haliyle oyun oynayan birinin kartına göre çok daha fazla yoruluyor ve sorun çıkarma potansiyeli daha yüksek oluyor. Adam kartla yıllarca mining yapıp işin kaymağını yiyor, hatta kartın kartın parasını da çıkarıyor sonra size satıyor, derdini de siz çekiyorsunuz. Tabii herkesin kullanımı da bir değil ama ben şahsen para verip bir de o riski almam.

Şu an mining çıkması 3060 kullanıyorum, kaliteli termal ped ve termal macun değişimi ile kart sıfır gibi oldu.

Kartta yüksek ısıdan dolayı bir arıza oluşmadıysa ucuza mining kart alıp bakımlarını yaptırarak kullanmak bence gayet mantıklı.

Fakat her kart modeli de alınmaz, RX 580 örneğin kronik sorunlu ve elinde bozulma ihtimali çok yüksek kartlar.

Yani aslına bakarsan iyi bakım yapan bir miningciden aldığın kart pc bakımını yapmayan son kullanıcıdan aldığın karttan iyidir. Fanları falan değiştirdiyse problem yok fakat ne termal pedleri yenilemiş ne fanları değiştirmemişse sıkıntı. Aşşşırı kullanılmışsa belki RAM’ler ömrünü doldurur onları da değiştirme şansın var biraz zor olsa da.

Ne ortamda, ne süreyle yapıldığına göre değişir. Elimden birkaç tane mining'li kart geçti, hiçbirinde problem yaşamadım. Tabii bu bir yere kadar da şans işi, karşınızdakinin dürüstlüğüne kalıyor. İyi koşullarda yapıldıysa pek bir şey olmaz karta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı