Flanqus
Megapat
Daha fazla
Selam arkadaşlar. Size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Ben yaklaşık 1 aydır ikinci el piyasasında RTX 3060 arayışındaydım. Miningsiz ya da çok çok az mining yapılmış bir kart denk getirmeye çalışıyordum. Ortalama bu kartın piyasası da 5-6k arası değişiyordu. Geçen cuma günü şehir dışındaki birisinin PNY markasının tek fanlı modelini 4800₺'ye koyduğu bir ilana denk geldim. Hemen adamı arayıp kartın durumunu sordum. Kartın 2021 Nisan faturalı olduğunu, kuzeninden 6-7 ay önce aldığını, hiçbir şekilde mining yapılmadığını ve hazır kasada kullandığını söyledi. FurMark testlerini de wp üzerinden attı. Kartın üzerinde garanti etiketleri duruyor. Belli ki hiç macun ve ped yenilemesi yapılmamış. Fakat buna rağmen 8 dakika sonunda %72 fan devrinde Max 74 dereceyi gördü. Tek fanlı bir modele göre sonuç beni tatmin etti ve mining yapılmadığına biraz ikna oldum. Ertesi günü bulunduğu bölgede bir tanıdığım vasıtasıyla testlerini canlı olarak yaptırttım ve oradaki sonuçlar, çocuğun bana wp üzerinden attığı sonuçlarla uyuşuyordu. Ardından kartın e-faturasını wp üzerinden attı. Daha sonrasında parayı çocuğun hesabına attım ve satın alımı gerçekleştirdik. Ertesi sabah tekrar RTX 3060'ın ikinci el piyasasını araştırırken bir adama denk geldim. Bu adam mart 2021 yılında aldığı ve miningde kullandığı ekran kartlarını satıyordu. Daha sonra fark ettim ki ekran kartını aldığım çocuğun bana attığı faturadaki bilgiler bu adamın adresi, telefonu ve ismi ile uyuşuyor. Ardından bu fatura sahibini arayıp durumu izah ettim ve bu kişi sizin kuzeninizin olduğunu belirtti, dedim. Adam görüşmenin başında kartı bana satan adamın kuzeni olduğunu, kartı miningde kullandığını, kartı o çocuğa sattığını ve satarken de mining yaptığını söylediğini, belirtti. Ben de çocuğun bana öyle demediğini, kartı sizden 6-7 ay önce aldığını ve hazır kasada kullanıldı dediğini belirttim. Adam doğal olarak; 'kartı ben o çocuğa sattım, o çocuğun size ne dediği beni ilgilendirmez' dedi. Ben de; 'haklısınız, peki gerçekten bu çocuğun kuzeni misiniz?' deyince adam 2-3 saniye durdu ve çok yakın bir akrabalığım bulunmuyor dedi. Sonrasında ben kartlarımı kullanırken 10 yıl dayansın düşüncesiyle kullanıyorum ve o aldığınız kartı da maksimum 58 derecede çalıştırdım bence içiniz rahat olsun dedi ve telefonu kapattık. Daha sonrasında kartı satın aldığım çocuğu arayıp durumu anlattım ve bu kartı iade etmek istediğimi belirttim. Yaklaşık çocukla 1.5 saat boyunca konuştuk ve hiçbir şekilde iade aldıramadım. Günün sonunda elimde 2021 Nisan faturalı ve de tahminimce 19 ay mining yapılmış bir kart ile kalakaldım. Şu anda kart, testleri gerçekleştiren tanıdığımda ve bana kargolamasını bekliyorum.
Kart bana ulaştıktan sonra bir de kendi gözümle incelemeyi ve biraz kullanmayı planlıyorum. Siz bu yaşadığım olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben bu kartı garantiye gönderirsem mining yapıldığından dolayı garanti dışı kalır mı?
Kart bana ulaştıktan sonra bir de kendi gözümle incelemeyi ve biraz kullanmayı planlıyorum. Siz bu yaşadığım olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben bu kartı garantiye gönderirsem mining yapıldığından dolayı garanti dışı kalır mı?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: