Mining yapmak kârlı mı?

Anlaşılan herkes usta bir bilgisayar kullanıcısı falan olmuş. Herkese hayatında başarılar dilerim. Umarım üzülmezsiniz.
Miningin zarar verdiğine dair kanıt at, tamam diyeyim. Fanlar hariç zarar vermiyor.

Ben sana kanıt atayım, performansında sıkıntı var mıymış bak bakalım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önceden kartlar 8 9 ayda amorti ederdi kendini. O zaman da fazla kazandırmıyor, zarar verir yapmayın diyorlardı. Sırf amorti edene kadar yap yine kardasın. 2-3 ayda kartı eline alan kaç kişi var ki işi bilerek yaptıktan sonra?
Tek fanlı, bellekleri, beslemesi kalitesiz modellerle kalkışırsan bu işe tabi ki zarar verirsin karta.

Mining ekran kartına zarar vermiyor diyenler görüyorum. Aynen zararsız tabii. Teknolojik ürünlerinde bir kullanım ömrü var. Mining ise kartı sürekli tam performansında kullanıyor. Sadece fanları eskiyor sanıyorsunuz :D komiksiniz. Mining evet karlı bir iş olabilir çok ekran kartı ile girince. Ama elinizde tek ekran kartı var ise elinizdekini bile zor amorti edebilirsiniz. Ama arkadaşlar daha profesyoneldir. Kendileri bilir. @262364 Hocam boşverin laf anlatamazsınız.

Mining ekran kartına zarar vermiyor diyenler görüyorum. Aynen zararsız tabii. Teknolojik ürünlerinde bir kullanım ömrü var. Mining ise kartı sürekli tam performansında kullanıyor. Sadece fanları eskiyor sanıyorsunuz :D komiksiniz.
Oyun oynarken vahiy yoluyla gelen pixelleri ekrana yansıtıyoruz galiba. Oyun oynamak mininge göre aynı sürede kartı daha fazla yıpratır. Oyun oynarken kart sürekli değişen bir yük altında olduğu için kart daha fazla yıpranır. Cama ard arda kaynar ve buz gibi su sıkmak gibi. Üstelik standart bir oyuncunun kartım sıcak mı çalışıyor, bakım zamanı geldi mi sorularını kendine sormadığı için ekstra daha fazla yıpranıyor.
Miningde ise kart düzenli bir yük altındadır. Cama ılık su sıkmak gibi. Mining yaparken enerji kullanımını düşürmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımız için kart daha az ısınır ve kartın düzenli bakımı yapılır. Karta giden voltajı düşürdüğümüz için kart daha az enerji kullanır, daha az ısınır, daha uzun ömürlü olur.

Mining evet karlı bir iş olabilir çok ekran kartı ile girince. Ama elinizde tek ekran kartı var ise elinizdekini bile zor amorti edebilirsiniz.
Mining rigdeki bir kartın diğer kartların varlığından haberi bile yok. Kartlar tek başına çalışıyor. Tek kart ile çok kart arasında kart başına düşen gelir farkı yok denecek kadar az.

Oyun oynarken vahiy yoluyla gelen pixelleri ekrana yansıtıyoruz galiba. Oyun oynamak mininge göre aynı sürede kartı daha fazla yıpratır. Oyun oynarken kart sürekli değişen bir yük altında olduğu için kart daha fazla yıpranır. Cama ard arda kaynar ve buz gibi su sıkmak gibi. Üstelik standart bir oyuncunun kartım sıcak mı çalışıyor, bakım zamanı geldi mi sorularını kendine sormadığı için ekstra daha fazla yıpranıyor.
Miningde ise kart düzenli bir yük altındadır. Cama ılık su sıkmak gibi. Mining yaparken enerji kullanımını düşürmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımız için kart daha az ısınır ve kartın düzenli bakımı yapılır. Karta giden voltajı düşürdüğümüz için kart daha az enerji kullanır, daha az ısınır, daha uzun ömürlü olur.

Mining rigdeki bir kartın diğer kartların varlığından haberi bile yok. Kartlar tek başına çalışıyor. Tek kart ile çok kart arasında kart başına düşen gelir farkı yok denecek kadar az.
Ben oyun oynarken bilgisayar zarar görmüyor mu dedim? :D Yüksek grafikte (rtx vb.) açıkken kart tam yükteyken tabi ki kart yoruluyor, Standart oyuncu dediğiniz artık bilgili kart sıcaklıklarını veya bakımlarını yapıyordur. Ama siz miningciler daha üst seviye olduğunuzdan bizi öyle görmeniz normal. Cam örneğiniz ise çok basit bir örnek olmuş 2+2'yi 2 elma ile 2 elmayı topladan öteye gidememiş. Ama örneğinizden devam etmem gerekirse, Cam'ın yapısına göre değişmekle birlikte camlar da uzun süre yüksek ısının etkilerini bilmiyorsanız bir araştırın öyle örnek verin. Mining rigdeki kartın diğer kartların varlığından haberdar diye bir şey demedim. Toplu şekilde girildiğinde karı daha fazla olur dedim. Tek kart ile zar zor amorti ediliyor ve arkadaş elinde tek kart varsa gelen kar bence değmez manasında dedim. Mining karta yararlı ve uzun ömürlü yapıyor demişsiniz karta. Ne diyeyim ki buna öyledir, dediğiniz gibi olsun. Motor örneği vereyim bende size bir motor sürekli ama sürekli kullanılırsa ne olur? Umarım motorlardan anlıyorsunuzdur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı