Mint için Bspwm kurulumu

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yok hocam öyle değil zaten.

Eki Görüntüle 1360188

Açtığınız pencereler sürekli böyle düzen halinde oluyor. Dilerseniz bağımsız yerini değiştirebiliyorsunuz. Benim kullandığım bspwm'de 10 tane workspace var. Bunlarda ferah ferah işinizi görebilirsiniz.
Denemek isterim. GNOME mi kullanıyorsunuz?

İsterseniz benim Dotfiles'ı atayım sizin isteğinize göre kişiselleştirip devam edelim.
Kurulum hakkında çok bir fikrim yok. KDE ve Cinnamon'u doğrudan apt üzerinden kurmuştum. Beni yönlendirir misiniz? Linux Mint 20.3 Una üzerinde Cinnamon çalıştırıyorum.

Kurulum hakkında çok bir fikrim yok. KDE ve Cinnamon'u doğrudan apt üzerinden kurmuştum. Beni yönlendirir misiniz? Linux Mint 20.3una üzerinde cinnamon çalıştırıyorum.

Debian'a pek hakim değilim. Şu komutu dener misiniz?

sudo apt update
sudo apt install bspwm sxhkd nitrogen alacritty
GNOME mi kullanıyorsunuz?

Bspwm hocam. Bildiğiniz masaüstü ortamları gibi değil. Klavye üzerinden tuş kombinasyonları ile ilerliyor işler genelde.

Debian'a pek hakim değilim. Şu komutu dener misiniz?

sudo apt update
sudo apt install bspwm sxhkd nitrogen alacritty
alacritty paketi varsayılan Ubuntu ve Linux Mint depolarında mevcut değil. Diğerlerini kurdum.

alacritty paketi varsayılan Ubuntu ve Linux Mint depolarında mevcut değil. Diğerlerini kurdum.

Onun yerine başka terminal kullanırız sorun değil.

Şimdi hocam. Home dizinindeki .config klasörüne girin ve şu klasörleri oluşturun:

bspwm sxhkd
hocam sol alttaki paketin adını verebilir misiniz?
btop

Onun yerine başka terminal kullanırız sorun değil.

Şimdi hocam. Home dizinindeki .config klasörüne girin ve şu klasörleri oluşturun:

bspwm sxhkd

btop
belirttiğiniz şekilde /home/a(ana dizinim)/.config içerisine klasörleri oluşturdum.

belirttiğiniz şekilde /home/a(ana dizinim)/.config içerisine klasörleri kurdum.

Bu bağlantıyı kopyalayıp terminale:

git clone https://github.com/abdullah-rgb/bspwm-rice şeklinde yapıştırın. Ve çalıştırın.

Doğrudan kurulacak mı yoksa derlemem gerekli mi?

Yok derlemeyeceksiniz. Sadece içindeki dosyaları oluşturduğunuz klasörlere atacağız. Bu kadar. Derlemek veya kurmak yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı